Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pacalpörkölt- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg pacalhoz írom le
» 10 dkg zsír
» 20-25 dkg vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 kk őrölt kömény
» 1 kk bors
» 1 ek fűszerpaprika
» 1 kk erős fűszerpaprika
» 1 fehér paprika
» fél paradicsom
» só
» ecet-az abáláshoz-
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom (széleit ha kell ledarabolom), még egy kis ecetes vízben, majd egy-két hideg vízben átöblítem. Annyi vízben, hogy ellepje felrakom abálni (a vízbe dobhatunk pár fej félbevágott vöröshagymát). Forrástól számítva kb. 15-20 percig abálom. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, majd 1 cm vékony csíkokra vágom.

Az apróra vágott hagymát a zsíron kissé megdinsztelem (a hagymát nem szabad sajnálni), belerakom a szintén apróra darabolt paprikát, paradicsomot, fokhagymát és rárakom a feldarabolt pacalt. Kevergetve kissé átpirítom, majd felöntöm vízzel, úgy hogy majdnem ellepje. Sózom, belerakom a fűszereket, hozzáadom a pirosaranyat és takaréklángon 3-4 órahosszát főzöm. Közben néha rázogatom, óvatosan megkeverem, hogy oda ne kapódjon. Mikor már majdnem puha én akkor rakom rá a fűszerpaprikákat, ha kell még után fűszerezem és még kb. félórát főzöm.

Főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom.

Megjegyzés / tipp:

Mi kissé csípősen szeretjük, ezért rakom bele az erős fűszerpaprikát, de ha kisgyerekek is esznek belőle akkor helyette erős zöldpaprikát vagy cseresznye paprikát teszek főzés közben bele, csak ügyelek, hogy szét ne menjen.

A jó pacalpörkölt sűrű, kissé csípős, jó fűszeres, ragadós.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pacal abálása, hentesnél veszek, vízbe dobhatunk, apróra vágott, zsíron kissé, szintén apróra, feldarabolt pacalt, erős fűszerpaprikát, fűszerpaprikákat, fűszerpaprikát, savanyúsággal, fűszerpaprika, megdinsztelem, takaréklángon, fűszerpaprika, paradicsomot, vöröshagymát, megtisztítom, Pacalpörkölt, pacalpörkölt, zöldpaprikát, pirosaranyat, burgonyával, feldarabolt, vöröshagyma, ledarabolom, félbevágott, kisgyerekek, Kevergetve, órahosszát, paradicsom, megkeverem, cseresznye, fűszereket, zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, őrölt kömény, bors, fűszerpaprika, erős fűszerpaprika, fehér paprika, paradicsom, ecet-az abáláshoz-,
Busa pörkölt
1 komment 2 ember kedveli
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Édes - savanyú csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Károlyi saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Spagetti saláta
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
2 komment 10 ember kedveli
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
1 komment 20 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Tzatziki
0 komment 7 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.