Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Egy tepsibe belenyomkodjuk a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.20 09:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiolt rózsáira, darált húst, tepsibe belenyomkodjuk, leszűrt főtt, kisült húsgolyókat, tetejét vékony, belenyomkodjuk, fasírtgolyókat, összetevőkkel, összekeverjük, Húsgolyókkal, lenyomkodunk, meglocsoljuk, keverékével, húsgolyókat, meghintjük, elsimítjuk, majoraánna, elsimítunk, megfőzzük, díszítjük, fokhagyma, kifacsart, megfőzzük, formálunk, fokhagyma, leszűrjük, szalonna, karfiolt, étvágyat, karfiolt, rózsáira, nagy karfiol, tejföl, pohár főtt rizs, darált marhahús, hagyma, fokhagyma, őrölt bors, őrölt kömény, majoraánna, olaj, reszelt sajt, tojás, szelet szalonna, zsemle,
|
|
|
|
|
Csevap
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|