Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.
Elkészítési idő: 50 perc
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
gabendj
2011.12.27 11:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
|
|
|
|
|