Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
jókai bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg tarkabab,
» 80 dkg f.sertéscsülök,
» 2 g.f.hagyma,
» 8-10 szem bors,
» 15 dkg sárgarépa,
» 15 dkg fehérrépa,
» 10 dkg f.ko
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Megjegyzés / tipp:

A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
0 komment 9 ember kedveli gabendj
2011.12.27 11:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
Brokkolival és sajttal töltött csirkemell sült burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Csirkés rolád !
1 komment 9 ember kedveli
Paradicsomos húsgombóc "orecchiette "tésztával !
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Gulyásleves paradicsommal ízesítve
0 komment 3 ember kedveli
Capuccino golyók
0 komment 8 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Almás rakott csirkemell...
0 komment 28 ember kedveli
Darált hússal rakott krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Burgonyás gombaleves
0 komment 2 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.