Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
jókai bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg tarkabab,
» 80 dkg f.sertéscsülök,
» 2 g.f.hagyma,
» 8-10 szem bors,
» 15 dkg sárgarépa,
» 15 dkg fehérrépa,
» 10 dkg f.ko
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Megjegyzés / tipp:

A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
0 komment 9 ember kedveli gabendj
2011.12.27 11:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos- köménymagos tallér
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrémes hagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos krumplileves
0 komment 5 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
1 komment 7 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös rizottó
0 komment 2 ember kedveli
Banánnal töltött csirkemell kirántva
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös csoda süti
0 komment 15 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás muffin
0 komment 3 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Egyszerű csíkos bon bon
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.