Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítom, jól megmosom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd besózom és pár percig állni hagyom. Az olajban a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítom. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és színe szép, világosbarna lesz. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal fűszerezem. Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát, majd leöblítem és leszűröm. A kész káposztát óvatosan összekeverem a leszűrt tésztával, és azonnal tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalásnál lehet még szórni rá cukrot vagy borsot-ki hogy szereti..
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
hornoke
2014.03.27 17:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
nokmaris |
2017.01.30. 01:06 (#1) |
|
 |
Én a káposztát sütőben szoktam pirítani,így nem kell mellette állni ,csak néha megkeverni!!!Igaz ,hogy ez kicsit lassúbb,viszont mellette mást is lehet csinálni!!!! |
| |
|
|
|
káposzta külső, cukrot aranysárgára, kicsavart káposztát, káposzta akkor, káposzta elkészül, kész káposztát, leszűrt tésztával, világosbarna, összekeverem, aranysárgára, eltávolítom, víztartalma, folyamatos, fűszerezem, lereszelem, Tálalásnál, lepirítom, hozzáadom, torzsáját, Káposztás, kicsavart, káposztát, elpárolog, tésztával, káposztát, leöblítem, óvatosan, reszelőn, káposzta, leszűröm, teljesen, elkészül, káposzta, csipet, cukor, étolaj, csipet bors, fejes káposzta, kocka tészta,
|
|
|
|
|