Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az édesköményt mossuk meg, vágjuk le a zöld részeket, és a torzsa részét is. Vágjuk vékonyabb cikkekre.
A hagymát is vékony cikkekre szeleteljük.
2 ek olajon pirítsuk meg a zöldségeket, majd reszeljük rá a fokhagymát.
Öntsük fel az alaplével, keverjük bele a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet.
Fedő alatt főzzük addig, amíg az édeskömény meg nem puhul.
Közben a megmosott árpagyöngyöt futtassuk át a forró olajon, majd kétszeres mennyiségű vízben pároljuk meg. Adjuk végül a leveshez.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kész, forró levesbe szórjuk bele a kisebb darabokra tépkedett bazsalikomleveleket, és keverjük bele a reszelt citromhéjat is.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.03 15:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
édesköményt mossuk, zöld részeket, torzsa részét, megmosott árpagyöngyöt, forró olajon, kisebb darabokra, reszelt citromhéjat, paradicsompürét, paradicsomleves, balzsamecetet, levesbetéthez, Édesköményes, árpagyöngyöt, citromhéjat, zöldségeket, szeleteljük, balzsamecet, édesköményt, bazsalikom, árpagyöngy, fokhagymát, édeskömény, mennyiségű, édeskömény, megmosott, reszeljük, vékonyabb, darabokra, borsozzuk, alaplével, futtassuk, olívaolaj, kétszeres, extra szűz olívaolaj, édeskömény, hagyma, paradicsomsűrítmény, tört színes bors, citrom reszelt héja, balzsamecet, gerezd fokhagyma, bazsalikom levél, levesbetéthez, árpagyöngy,
|
|
|
|
|
Sünik
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Scsí
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|