Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás pite (paleo) recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 10 dkg nyílgyökérpor, 5 dkg darált mandula
» 5 dkg arany lenmag, 5 dkg szezámmagliszt (v. mandulaliszt)
» 3 ek tápióka keményítő, 1 ek kókuszliszt
» 4 csapott ek útifűmaghéj
» fél tk szódabikarbóna
» 3 ek erythritol
» 8 dkg kókuszolaj
» 2 db tojássárgája
» 1 ek citromlé
» kb. 5 dkg kókuszkrém + kevés paleo liszt a nyújtáshoz
» Töltelék
» 6-8 db alma
» 2-3 ek citromlé
» 2-3 ek tápióka keményítő
» kb. 5 dkg erythritol
» fahéj, kardamom
» 1 tk vaníliás édesítő
» a kenéshez
» 1 ek olvasztott kókuszolaj
» 1 ek sárgabaracklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a kókuszolajat, a citromlevet és csak annyi kókuszkrémet, hogy összeálljon a tészta. Gyors mozdulatokkal állítsd össze, majd folpackba csomagolva tedd hűtőbe kb 20 percre.
Addig készítsd el a tölteléket. Az almákat hámozd meg, reszeld le nagy lyukú reszelőn, ha van robotgéped reszelő betéttel, akkor használd azt, sok időt megspórolsz.
Keverd el a többi hozzávalóval, a levét kinyomni egy kicsit.
A tésztát oszd szét egy nagyobb és egy kisebb darabra, a nagyobb lesz az alap.
Nyújt ki lisztezett lapon vagy egyből sütőpapíron is nyújthatod, esetleg két papír között, végső esetben a kezeddel is belenyomkodhatod a formába.
Tedd a formádba, igazítsd el egyenletesen, terítsd rá a tölteléket.
A felső lapot ugyanígy nyújtsd ki, ráfordítottam a töltelékre.
Ahol szétjött a tészta, egyszerűen összenyomkodtam, de ha nem sikerül, akár rá is morzsálhatod a tetejére.
A tetejét kend le az olajos lekvárral, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 40 percig, ez sütőnként változó lehet.
Megjegyzés / tipp:

kb. 24 cm pite forma vagy kb. 25x18 cm tepsi
Folpack fólián lehet nyújtani és ráfordítani a tetejére a felső lapot.
Hűtsd ki legalább langyosra, majd tálald magában vagy vanília fagyival.
2 komment 3 ember kedveli noble
2015.10.03 09:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
korall44 2015.10.19. 18:00 (#2)
Szerintem is drága lehet + a munka is sok vele.
volnet 2015.10.13. 11:50 (#1)
Sok drága anyag kell bele, kb. mennyibe kerülhet ez az adag?
Címkék
száraz hozzávalókat, almákat hámozd, többi hozzávalóval, levét kinyomni, tésztát oszd, kisebb darabra, nagyobb lesz, felső lapot, tetejét kend, olajos lekvárral, belenyomkodhatod, összenyomkodtam, szezámmagliszt, szódabikarbóna, tojássárgákat, előmelegített, nyílgyökérpor, ráfordítottam, mozdulatokkal, tojássárgája, hozzávalókat, kókuszolajat, mandulaliszt, egyenletesen, hozzávalóval, kókuszkrémet, morzsálhatod, összeálljon, útifűmaghéj, kókuszliszt, ráfordítani, citromlevet, megspórolsz, sütőpapíron, kókuszkrém, lisztezett, nyílgyökérpor darált mandula, csapott útifűmaghéj, szódabikarbóna, erythritol, kókuszolaj, tojássárgája, citromlé, Töltelék, alma, citromlé, tápióka keményítő, erythritol, fahéj kardamom, vaníliás édesítő, kenéshez, olvasztott kókuszolaj, sárgabaracklekvár,
Barackos gyümölcskocsonya
0 komment 8 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
"Szentjános " pite !
0 komment 24 ember kedveli
Epres hideg túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack kókuszkrémmel !
0 komment 2 ember kedveli
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
1 komment 5 ember kedveli
Sajttal és sonkával töltött csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Túrós mocorgó
0 komment 27 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
0 komment 7 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Hering-lazac tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.