Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas kuglóf recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
» 5 dkg fehér tönkölyliszt
» Belülre:fahéjas cukor
» Szóráshoz:porcukor
» 2 ek méz
» 1,5 dkg friss élesztő
» 2 tojássárgája
» 2 ek cukor
» 2 ek tejföl
» 30 dkg BL-55 finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.16 22:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, mézet belekeverjük, tészta alapanyagait, órát langyos, megkelt tésztát, tésztát felhengergetjük, kivajazott kuglófformába, felhengergetjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, hőlégkeverésen, előmelegített, megkelesztjük, dagasztógépbe, összekeverjük, kuglófformába, tojássárgája, belekeverjük, alapanyagait, munkaigényes, tönkölyliszt, Porcukorral, kinyújtjuk, lisztezett, finomliszt, olvasztott, kelesztjük, téglalappá, kelesztjük, kivajazott, megszórunk, megkenjük, családnak, kenéshez, fehér tönkölyliszt, Belülre fahéjas cukor, Szóráshoz porcukor, friss élesztő, tojássárgája, cukor, tejföl, BL-55 finomliszt,
Kakukkfüves " harmónika " burgonya!
0 komment 24 ember kedveli
Boros-káposztás pogácsa
1 komment 17 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 3 ember kedveli
Almás rétes
0 komment 3 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Rakott palacsinta csabai módra
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes süti
0 komment 39 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Párizsi hagyma leves.
0 komment 4 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 4 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Sajtos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Újévi szerencsemalacok-
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.