Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas kuglóf recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
» 5 dkg fehér tönkölyliszt
» Belülre:fahéjas cukor
» Szóráshoz:porcukor
» 2 ek méz
» 1,5 dkg friss élesztő
» 2 tojássárgája
» 2 ek cukor
» 2 ek tejföl
» 30 dkg BL-55 finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.16 22:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, mézet belekeverjük, tészta alapanyagait, órát langyos, megkelt tésztát, tésztát felhengergetjük, kivajazott kuglófformába, felhengergetjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, hőlégkeverésen, előmelegített, megkelesztjük, dagasztógépbe, összekeverjük, kuglófformába, tojássárgája, belekeverjük, alapanyagait, munkaigényes, tönkölyliszt, Porcukorral, kinyújtjuk, lisztezett, finomliszt, olvasztott, kelesztjük, téglalappá, kelesztjük, kivajazott, megszórunk, megkenjük, családnak, kenéshez, fehér tönkölyliszt, Belülre fahéjas cukor, Szóráshoz porcukor, friss élesztő, tojássárgája, cukor, tejföl, BL-55 finomliszt,
Csirkecomb mustárban
0 komment 4 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
0 komment 19 ember kedveli
Sertéssült-grillen-
0 komment 8 ember kedveli
Vegyes gyümölcsleves
0 komment 3 ember kedveli
Rakott cukkini !
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos muffin
1 komment 5 ember kedveli
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
5 komment 95 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Zabpelyhes-lencsefasírt
0 komment 14 ember kedveli
Téli zöldségleves daragaluskával
0 komment 1 ember kedveli
madártejszelet
0 komment 7 ember kedveli
Levelestésztában sült borda !
0 komment 19 ember kedveli
Habos málnás palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés kocka
1 komment 18 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Szendvicssütős párna (paleo)
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.