Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.16 22:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet meglangyosítjuk, mézet belekeverjük, tészta alapanyagait, órát langyos, megkelt tésztát, tésztát felhengergetjük, kivajazott kuglófformába, felhengergetjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, hőlégkeverésen, előmelegített, megkelesztjük, dagasztógépbe, összekeverjük, kuglófformába, tojássárgája, belekeverjük, alapanyagait, munkaigényes, tönkölyliszt, Porcukorral, kinyújtjuk, lisztezett, finomliszt, olvasztott, kelesztjük, téglalappá, kelesztjük, kivajazott, megszórunk, megkenjük, családnak, kenéshez, fehér tönkölyliszt, Belülre fahéjas cukor, Szóráshoz porcukor, friss élesztő, tojássárgája, cukor, tejföl, BL-55 finomliszt,
|
|
|
|
|