Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem. Forró olajban kisütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kittyke13
2012.01.20 16:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt kevés, tálba öntöm, felfutott élesztős, többi hozzávalót, összegyúrt tésztát, kétszeresére kelesztem, tésztát letakarom, kész fánkokat, kétszeresére, lecsöpögött, keverékében, megforgatom, felfuttatom, lyukasztom, összegyúrt, hozzávalót, pihentetem, olvasztott, beleöntöm, letakarom, kelesztem, felfutott, kinyújtom, szárított, szaggatok, teáskanál, porcukor, cukorral, evőkanál, evőkanál, élesztős, átmérőjű, pohárral, pohárral, tojás, olvasztott, evőkanál porcukor, csipet, liszt, teáskanál fahéj,
|
|
|
|
|