Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényhódító búbos hús recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6-8 szelet tarja
» 4 dl húsleves
» 50 dkg csirkemáj
» 35 dkg zöldborsó
» 20 dkg szalonna
» 20 dkg gomba
» 1 nagy vöröshagyma
» 1 db.zöldpaprika
» 1 db.paradicsom
» só,bors,majoránna
» olaj
» zsír
» A tetejére :
» 2-3 dl tejföl
» 15-20 dkg reszelt sajt
» 1-2 tojás
» A körethez:
» burgonyapüré
» petrezselymes rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, meghintem egy kis liszttel, és egy jó nagy serpenyőben hirtelen kisütöm, majd kiveszem egy tálra a húsokat.
Amikor mindegyik elkészült, visszateszem a serpenyőbe, felöntöm a húsleves felével, majd lefedem, és puhára párolom, ezután zsírjára sütöm kb. 70 perc alatt.
A raguhoz olaj és zsír keverékén először az apróra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott szalonnát pirítom meg. Amíg pirulnak, felvágom a gombát és a májat, és először a májat adom hozzá, amit rózsaszínre sütök, majd a gomba következik. Nem sózom meg, de fűszerezem borssal és majoránnával bőségesen.
Hozzáadom az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, végül a zöldborsót is belekeverem. Pár percig hagyom, hogy saját levében süljön, majd a maradék húslevessel felöntöm, lefedem, és addig párolom, amíg a levét elpárologja.
A sütő nagy tepsijét sütőpapírral kibélelem (csak magamat kímélem vele), erre először a hússzeleteket rakom, erre halmozom a májas-gombás-borsós ragut. A reszelt sajtot összekeverem a nyers tojással és a tejföllel illetve a kevés pecsenyelével, majd mindegyik halomra kanalazok belőle, el is simítom a tetején, azután előmelegített 180 C fokos sütőbe tolom, ahol 15 perc alatt szépen rásül a sajt.
Köretként krumplipürét és petrezselymes rizst kínálok.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 7 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.08 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket kiklopfolom, húsleves felével, raguhoz olaj, apróra vágott, vékony csíkokra, májat adom, gomba következik, maradék húslevessel, levét elpárologja, sütő nagy, hússzeleteket rakom, reszelt sajtot, nyers tojással, tejföllel illetve, kevés pecsenyelével, petrezselymes, pecsenyelével, előmelegített, hússzeleteket, petrezselymes, hússzeleteket, sütőpapírral, zöldpaprikát, paradicsomot, visszateszem, összekeverem, Legényhódító, burgonyapüré, majoránnával, krumplipürét, belekeverem, kiklopfolom, zöldpaprika, elpárologja, rózsaszínre, serpenyőben, húslevessel, vöröshagyma, paradicsom, serpenyőbe, következik, szelet tarja, húsleves, csirkemáj, zöldborsó, szalonna, gomba, nagy vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, sóborsmajoránna, olaj, zsír, tetejére, tejföl, reszelt sajt, tojás, körethez, burgonyapüré, petrezselymes rizs,
Pudingos gyümölcsrizs
0 komment 5 ember kedveli
Finom sajttekercs
0 komment 12 ember kedveli
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
0 komment 6 ember kedveli
Podlupka
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Sertéstokány-belsőségekkel-
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos - tojásos Krumpli
0 komment 11 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombóc paradicsomos gombával!
0 komment 9 ember kedveli
Dió bomba
0 komment 17 ember kedveli
Burgonyás csoda
0 komment 21 ember kedveli
Csokis-karamellás torta
0 komment 2 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Tarka-barka sütik
0 komment 10 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.