Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényhódító búbos hús recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6-8 szelet tarja
» 4 dl húsleves
» 50 dkg csirkemáj
» 35 dkg zöldborsó
» 20 dkg szalonna
» 20 dkg gomba
» 1 nagy vöröshagyma
» 1 db.zöldpaprika
» 1 db.paradicsom
» só,bors,majoránna
» olaj
» zsír
» A tetejére :
» 2-3 dl tejföl
» 15-20 dkg reszelt sajt
» 1-2 tojás
» A körethez:
» burgonyapüré
» petrezselymes rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, meghintem egy kis liszttel, és egy jó nagy serpenyőben hirtelen kisütöm, majd kiveszem egy tálra a húsokat.
Amikor mindegyik elkészült, visszateszem a serpenyőbe, felöntöm a húsleves felével, majd lefedem, és puhára párolom, ezután zsírjára sütöm kb. 70 perc alatt.
A raguhoz olaj és zsír keverékén először az apróra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott szalonnát pirítom meg. Amíg pirulnak, felvágom a gombát és a májat, és először a májat adom hozzá, amit rózsaszínre sütök, majd a gomba következik. Nem sózom meg, de fűszerezem borssal és majoránnával bőségesen.
Hozzáadom az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, végül a zöldborsót is belekeverem. Pár percig hagyom, hogy saját levében süljön, majd a maradék húslevessel felöntöm, lefedem, és addig párolom, amíg a levét elpárologja.
A sütő nagy tepsijét sütőpapírral kibélelem (csak magamat kímélem vele), erre először a hússzeleteket rakom, erre halmozom a májas-gombás-borsós ragut. A reszelt sajtot összekeverem a nyers tojással és a tejföllel illetve a kevés pecsenyelével, majd mindegyik halomra kanalazok belőle, el is simítom a tetején, azután előmelegített 180 C fokos sütőbe tolom, ahol 15 perc alatt szépen rásül a sajt.
Köretként krumplipürét és petrezselymes rizst kínálok.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 7 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.08 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket kiklopfolom, húsleves felével, raguhoz olaj, apróra vágott, vékony csíkokra, májat adom, gomba következik, maradék húslevessel, levét elpárologja, sütő nagy, hússzeleteket rakom, reszelt sajtot, nyers tojással, tejföllel illetve, kevés pecsenyelével, petrezselymes, pecsenyelével, előmelegített, hússzeleteket, petrezselymes, hússzeleteket, sütőpapírral, zöldpaprikát, paradicsomot, visszateszem, összekeverem, Legényhódító, burgonyapüré, majoránnával, krumplipürét, belekeverem, kiklopfolom, zöldpaprika, elpárologja, rózsaszínre, serpenyőben, húslevessel, vöröshagyma, paradicsom, serpenyőbe, következik, szelet tarja, húsleves, csirkemáj, zöldborsó, szalonna, gomba, nagy vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, sóborsmajoránna, olaj, zsír, tetejére, tejföl, reszelt sajt, tojás, körethez, burgonyapüré, petrezselymes rizs,
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 6 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Birsalmasajtos süti...
0 komment 10 ember kedveli
Grillezett hal sajtos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Mákos rétes ,kicsit másképp.
0 komment 4 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Rakott húsos padlizsán
0 komment 10 ember kedveli
Vatta szelet
0 komment 4 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Sertésmáj-nyárson sütve-
0 komment 6 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.