Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cigánypecsenye. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg tarja
» 20 dkg bőrös szalonna
» 50 dkg füstölt kolbász
» 3 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 teáskanál fűszerpaprika
» só
» bors
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.

Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, félretesszük. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász.
Megjegyzés / tipp:

Mellé pedig főtt burgonyát kínáljunk.
0 komment 15 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.13 16:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
bőrös szalonnából, bevágott szalonnát, szalonna összepöndörödik, visszamaradt zsírban, zúzott fokhagymát, serpenyőben kevés, hagymás léhez, elősütött húst, bevagdosott kolbászokat, összepöndörödik, Cigánypecsenye, fűszerpaprikát, megtisztított, fűszerpaprika, visszamaradt, vöröshagymát, visszamaradt, megfordítjuk, kiklopfoljuk, félretesszük, serpenyőben, elpárolgott, szalonnából, bevagdosott, kolbászokat, dinszteljük, megpirítjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeleteket, kakastaréj, kakastaréj, szeleteket, hozzáadjuk, Tálaláskor, tarja, bőrös szalonna, füstölt kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, teáskanál fűszerpaprika, bors, olaj,
Almás habos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Zellerchips
0 komment 1 ember kedveli
Brassói aprópecsenye borral
1 komment 3 ember kedveli
Szilvabefőttes-lekváros sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Brokkolis tészta
0 komment 6 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Rántott csirke és karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell currysen
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymaszószos lepénykék
4 komment 17 ember kedveli
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Savanyú káposztaleves galuskával
0 komment 2 ember kedveli
M&Ms muffin
0 komment 1 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.