Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.
Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, félretesszük. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mellé pedig főtt burgonyát kínáljunk.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.13 16:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
bőrös szalonnából, bevágott szalonnát, szalonna összepöndörödik, visszamaradt zsírban, zúzott fokhagymát, serpenyőben kevés, hagymás léhez, elősütött húst, bevagdosott kolbászokat, összepöndörödik, Cigánypecsenye, fűszerpaprikát, megtisztított, fűszerpaprika, visszamaradt, vöröshagymát, visszamaradt, megfordítjuk, kiklopfoljuk, félretesszük, serpenyőben, elpárolgott, szalonnából, bevagdosott, kolbászokat, dinszteljük, megpirítjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeleteket, kakastaréj, kakastaréj, szeleteket, hozzáadjuk, Tálaláskor, tarja, bőrös szalonna, füstölt kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, teáskanál fűszerpaprika, bors, olaj,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|