Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Egy jénait kikenünk margarinnal és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szeletelt vöröshagymával, metélőhagymával, majd ráteszünk 2 db lapka sajtot, ráreszeljük a füstölt sajt felét és margarint is reszelünk rá. Majd még egy sort így végigcsinálunk, a krumpli második harmadával, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 180°C pirulásig sütjük. Amíg a krumpli pirul, addig a húsokat készítjük el. A húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk, majd az olajban megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor egy kevés füstölt sajtot reszelhetünk a húsra, de el is hagyható. Salátát kínálunk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
22 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.04.16 08:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mélyebb edényben, tojásokat felverjük, zúzott fokhagymát, csirkemelleket felszeleteljük, vastagabb részeket, hűtőbe tesszük, köretet készítjük, krumplit megmossuk, jénait kikenünk, kihűlt krumpli, füstölt sajt, krumpli második, utolsó adag, krumpli pirul, húsokat készítjük, pácból kivesszük, olajban megsütjük, kevés füstölt, zsemlemorzsával, metélőhagymával, végigcsinálunk, csirkemelleket, felszeleteljük, vöröshagymával, Előmelegített, hozzákeverjük, belereszeljük, beleforgatjuk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, pirospaprika, reszelhetünk, ráreszeljük, elkészítjük, meghámozzuk, margarinnal, Tálaláskor, harmadával, fokhagymát, csirkemell, fűszereket, Fokhagymás, megszórjuk, beterítjük, gerezd fokhagyma, pohár tejföl, csirkemell filé, burgonya, tojás, ízlés szerint, szükség szerint zsemlemorzsa, szükség szerint liszt, szükség szerint olaj, ízlés szerint bors, lapka hagyható sajt, pirospaprika, Rama, kevés metélő hagyma,
|
|
|
|
|