Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 kis pohár tejföl
» 1 kg csirkemell filé
» 1 kg burgonya
» 2 db tojás
» ízlés szerint
» szükség szerint zsemlemorzsa
» szükség szerint liszt
» szükség szerint olaj
» ízlés szerint bors
» 4 db lapka (el is hagyható) sajt
» 1 ek. pirospaprika
» 5 dkg Rama
» kevés metélő hagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Egy jénait kikenünk margarinnal és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szeletelt vöröshagymával, metélőhagymával, majd ráteszünk 2 db lapka sajtot, ráreszeljük a füstölt sajt felét és margarint is reszelünk rá. Majd még egy sort így végigcsinálunk, a krumpli második harmadával, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 180°C pirulásig sütjük. Amíg a krumpli pirul, addig a húsokat készítjük el. A húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk, majd az olajban megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor egy kevés füstölt sajtot reszelhetünk a húsra, de el is hagyható. Salátát kínálunk hozzá.
0 komment 22 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.16 08:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mélyebb edényben, tojásokat felverjük, zúzott fokhagymát, csirkemelleket felszeleteljük, vastagabb részeket, hűtőbe tesszük, köretet készítjük, krumplit megmossuk, jénait kikenünk, kihűlt krumpli, füstölt sajt, krumpli második, utolsó adag, krumpli pirul, húsokat készítjük, pácból kivesszük, olajban megsütjük, kevés füstölt, zsemlemorzsával, metélőhagymával, végigcsinálunk, csirkemelleket, felszeleteljük, vöröshagymával, Előmelegített, hozzákeverjük, belereszeljük, beleforgatjuk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, pirospaprika, reszelhetünk, ráreszeljük, elkészítjük, meghámozzuk, margarinnal, Tálaláskor, harmadával, fokhagymát, csirkemell, fűszereket, Fokhagymás, megszórjuk, beterítjük, gerezd fokhagyma, pohár tejföl, csirkemell filé, burgonya, tojás, ízlés szerint, szükség szerint zsemlemorzsa, szükség szerint liszt, szükség szerint olaj, ízlés szerint bors, lapka hagyható sajt, pirospaprika, Rama, kevés metélő hagyma,
Sajtos rúd másként
0 komment 14 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Hókifli
0 komment 11 ember kedveli
Tejfölös tepsis burgonya
0 komment 12 ember kedveli
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Virslis burgonyasaláta...
1 komment 9 ember kedveli
Sajtos bucik
0 komment 9 ember kedveli
Sajtos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Csülkös körömpörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Zserbó szelet
0 komment 11 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Zöldséges, tepsis krumpli
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.