Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsasült gyömbéres-ananászos gyümölcsmártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kevés olaj
» 80 dkg kacsamell
» 25 dkg konzerv ananász (kis kockákra vágva)
» 1-2 fej lilahagyma
» 1 evőkanál barnacukor
» 1 evőkanál baracklekvár vagy narancslekvár
» 5-10 cm friss gyömbér julienne-re vágva
» bambusz julienne-re vágva (opcionális)
» kevés lime/citrom és narancshéj
» 2-3 csepp szezámolaj
» újhagyma julienne-re vágva
» 3-4 csepp szójaszósz
» ízlés szerint kevés
» kb. 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsamelleket besózzuk, borsozzuk, bőrét beirdaljuk, és serpenyőben, kevés olajat hevítve elősütjük, bőrös felével kezdve (hogy zsírjára süljön). Mikor mindkét oldala piros, sütőedényre fektetjük, kisült zsírjával meglocsoljuk, lefedjük alufóliával, és 200 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a hús méretétől, illetve attól, milyen állagot szeretnénk elérni!).

Amíg a kacsa a sütőben sül, elkészítjük a szószt: vajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát, ehhez adjuk a barnacukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadagoljuk a szezámolajat és a szójaszószt, amiben megfuttatjuk a felszelelt gyömbért. Belekeverjük a lekvárt is, és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a vékonyra szeletelt narancs- és citromhéjat, majd az ananászt, az újhagymát (és a bambuszt). Tovább ízesíthetjük a narancs levével is.

Köretként párolt rizst vagy rizs és vadrizs keverékét ajánljuk.

Tálaláskor a kacsamelleket vágjuk szeletekre, halmozzuk mellé a rizst, majd öntsük le a szósszal.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom,ajánlom mindenkinek!
0 komment 4 ember kedveli david20000
2012.01.02 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsamelleket besózzuk, felkarikázott lilahagymát, felszelelt gyömbért, végén hozzáadjuk, vékonyra szeletelt, narancs levével, kacsamelleket vágjuk, karamellizáljuk, hozzáadagoljuk, összeforraljuk, megdinszteljük, felkarikázott, kacsamelleket, narancslekvár, kacsamelleket, szezámolajat, meglocsoljuk, baracklekvár, ízesíthetjük, Belekeverjük, megfuttatjuk, légkeveréses, barnacukrot, citromhéjat, serpenyőben, mindenkinek, szójaszószt, alufóliával, sütőedényre, lilahagymát, elkészítjük, szójaszósz, szeletekre, kevés olaj, kacsamell, lilahagyma, evőkanál barnacukor, kevés lime citrom narancshéj, csepp szezámolaj, újhagyma julienne-re vágva, csepp szójaszósz, ízlés szerint kevés,
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
0 komment 2 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés diós süti
0 komment 5 ember kedveli
Aranyrizzsel rakott karalábé
0 komment 1 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Sacher torta-ahogy én készítem-
0 komment 20 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Túrós fánk
0 komment 12 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Gombás szelet rizzsel
0 komment 7 ember kedveli
Majonézes kukoricasaláta
0 komment 17 ember kedveli
Cukkinis szendvicskrém...
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros körömpörkölt
7 komment 12 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Lekváros kifli
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.