Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsasült gyömbéres-ananászos gyümölcsmártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kevés olaj
» 80 dkg kacsamell
» 25 dkg konzerv ananász (kis kockákra vágva)
» 1-2 fej lilahagyma
» 1 evőkanál barnacukor
» 1 evőkanál baracklekvár vagy narancslekvár
» 5-10 cm friss gyömbér julienne-re vágva
» bambusz julienne-re vágva (opcionális)
» kevés lime/citrom és narancshéj
» 2-3 csepp szezámolaj
» újhagyma julienne-re vágva
» 3-4 csepp szójaszósz
» ízlés szerint kevés
» kb. 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsamelleket besózzuk, borsozzuk, bőrét beirdaljuk, és serpenyőben, kevés olajat hevítve elősütjük, bőrös felével kezdve (hogy zsírjára süljön). Mikor mindkét oldala piros, sütőedényre fektetjük, kisült zsírjával meglocsoljuk, lefedjük alufóliával, és 200 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a hús méretétől, illetve attól, milyen állagot szeretnénk elérni!).

Amíg a kacsa a sütőben sül, elkészítjük a szószt: vajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát, ehhez adjuk a barnacukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadagoljuk a szezámolajat és a szójaszószt, amiben megfuttatjuk a felszelelt gyömbért. Belekeverjük a lekvárt is, és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a vékonyra szeletelt narancs- és citromhéjat, majd az ananászt, az újhagymát (és a bambuszt). Tovább ízesíthetjük a narancs levével is.

Köretként párolt rizst vagy rizs és vadrizs keverékét ajánljuk.

Tálaláskor a kacsamelleket vágjuk szeletekre, halmozzuk mellé a rizst, majd öntsük le a szósszal.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom,ajánlom mindenkinek!
0 komment 4 ember kedveli david20000
2012.01.02 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsamelleket besózzuk, felkarikázott lilahagymát, felszelelt gyömbért, végén hozzáadjuk, vékonyra szeletelt, narancs levével, kacsamelleket vágjuk, karamellizáljuk, hozzáadagoljuk, összeforraljuk, megdinszteljük, felkarikázott, kacsamelleket, narancslekvár, kacsamelleket, szezámolajat, meglocsoljuk, baracklekvár, ízesíthetjük, Belekeverjük, megfuttatjuk, légkeveréses, barnacukrot, citromhéjat, serpenyőben, mindenkinek, szójaszószt, alufóliával, sütőedényre, lilahagymát, elkészítjük, szójaszósz, szeletekre, kevés olaj, kacsamell, lilahagyma, evőkanál barnacukor, kevés lime citrom narancshéj, csepp szezámolaj, újhagyma julienne-re vágva, csepp szójaszósz, ízlés szerint kevés,
Lecsó paradicsomlével
0 komment 1 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
Rántott griz
0 komment 8 ember kedveli
Fehér egér kifli
0 komment 7 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös zabkása
0 komment 1 ember kedveli
Jogász falat
0 komment 5 ember kedveli
Palacsinta porcukorral
0 komment 1 ember kedveli
Fügés-barackos sertéskaraj...
0 komment 1 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Dunahullám
0 komment 4 ember kedveli
Szilvás-habos sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Banánleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.