Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsamelleket besózzuk, borsozzuk, bőrét beirdaljuk, és serpenyőben, kevés olajat hevítve elősütjük, bőrös felével kezdve (hogy zsírjára süljön). Mikor mindkét oldala piros, sütőedényre fektetjük, kisült zsírjával meglocsoljuk, lefedjük alufóliával, és 200 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a hús méretétől, illetve attól, milyen állagot szeretnénk elérni!).
Amíg a kacsa a sütőben sül, elkészítjük a szószt: vajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát, ehhez adjuk a barnacukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadagoljuk a szezámolajat és a szójaszószt, amiben megfuttatjuk a felszelelt gyömbért. Belekeverjük a lekvárt is, és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a vékonyra szeletelt narancs- és citromhéjat, majd az ananászt, az újhagymát (és a bambuszt). Tovább ízesíthetjük a narancs levével is.
Köretként párolt rizst vagy rizs és vadrizs keverékét ajánljuk.
Tálaláskor a kacsamelleket vágjuk szeletekre, halmozzuk mellé a rizst, majd öntsük le a szósszal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom,ajánlom mindenkinek!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
david20000
2012.01.02 15:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kacsamelleket besózzuk, felkarikázott lilahagymát, felszelelt gyömbért, végén hozzáadjuk, vékonyra szeletelt, narancs levével, kacsamelleket vágjuk, karamellizáljuk, hozzáadagoljuk, összeforraljuk, megdinszteljük, felkarikázott, kacsamelleket, narancslekvár, kacsamelleket, szezámolajat, meglocsoljuk, baracklekvár, ízesíthetjük, Belekeverjük, megfuttatjuk, légkeveréses, barnacukrot, citromhéjat, serpenyőben, mindenkinek, szójaszószt, alufóliával, sütőedényre, lilahagymát, elkészítjük, szójaszósz, szeletekre, kevés olaj, kacsamell, lilahagyma, evőkanál barnacukor, kevés lime citrom narancshéj, csepp szezámolaj, újhagyma julienne-re vágva, csepp szójaszósz, ízlés szerint kevés,
|
|
|
|
|