Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót, a grízt, a tojást, 1 evőkanál kristálycukorral összedolgozom, majd hűtőben, legalább 1 órát állni hagyom. Közben, 1 evőkanál étolajon, a zsemlemorzsát megpirítom, félrehúzom a lábost, és hozzákeverek 1 evőkanál kristálycukrot. Egy fazékban felforralok vizet, majd ha forr, belerakom a sót és vizes kézzel, apró gombócokat formázok (kb. 20 db lesz belőle). Vigyázva belerakosgatom a vízbe. Ha forr a víz, hagyom kb. 5 percig még forralni, majd kiveszem a gombócokat a vízből és kb. 5 darabonként belehempergetem a pirított zsemlemorzsába, majd tálra rendezem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejföllel és porcukorral tálalom.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szonoczky
2014.03.04 17:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsemlemorzsát megpirítom, fazékban felforralok, pirított zsemlemorzsába, kristálycukorral, belehempergetem, kristálycukrot, belerakosgatom, zsemlemorzsába, összedolgozom, kristálycukor, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, hozzákeverek, porcukorral, darabonként, felforralok, félrehúzom, túrógombóc, gombócokat, megpirítom, gombócokat, Tejföllel, belerakom, étolajon, evőkanál, Vigyázva, fazékban, evőkanál, búzadara, túró, búzadara, tojás, kristálycukor, zsemlemorzsa, étolaj, porcukor, pohár tejföl,
|
|
|
|
|