Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított cukros tejben.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és hozzámorzsoljuk a hideg margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az áttört túrókat, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk. Nagyon jól gyúrható tésztát kapunk. Cipót formálunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1cm vékony téglalapra nyújtjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, majd hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük, letakarjuk a ruhával és meleg helyen újabb 1 órán át, kelesztjük.
Most kétujjnyi vastag csíkot nyújtunk belőle, a tetejét éles késsel bevagdossuk, majd megkenjük a maradék tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és előmelegített forró sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ebből a mennyiségből körülbelül 2 tepsi lesz.Frissen, langyosan az igazi!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Minden sütésnek van néhány fontos szabálya:
1. A hozzávalókat pontosan ki kell mérni, és előre ki kell készíteni.
2. Minden legyen szoba-hőmérsékletű. Kivéve a margarint, mert azt általában hidegen kell a liszttel elmorzsolni gyors mozdulatokkal, ha nem így teszünk a tészta állagának rovására, megy.
Mindig fontos milyen lisztet használunk én sütéshez a Vitamill Univerzális búzalisztet, szoktam venni, kicsit drágább, mint a sima liszt de megéri.
Jó étvágyat hozzá
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
zsuzsmancs
2012.06.28 21:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt felfuttatjuk, meglangyosított cukros, lisztet átszitáljuk, hideg margarint, áttört túrókat, élesztős tejet, megkelt tésztát, tetejét megszórjuk, reszelt sajt, tetejét éles, maradék tojássárgájával, maradék reszelt, tepsiben hagyjuk, mennyiségből körülbelül, liszttel elmorzsolni, tészta állagának, sima liszt, tojássárgájával, hozzámorzsoljuk, meglangyosított, összedolgozzuk, konyharuhával, mozdulatokkal, előmelegített, tojássárgáját, mozdulatokkal, sütőpapírral, tojássárgája, összegyúrjuk, felfuttatjuk, rétesszerűen, kiszaggatjuk, hőmérsékletű, hozzávalókat, mennyiségből, búzalisztet, Univerzális, elmorzsolni, lereszeljük, feltekerjük, bevagdossuk, átszitáljuk, kelesztjük, csapott evőkanál cukor, élesztő, liszt, evőkanál, margarin, tehéntúró, juhtúró bryndza, kenéshez tojássárgája, tejföl, trappista sajt,
|
|
|
|
|