Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet dagasztó tálba öntöm.Bele keverem a sót.
Közepére kis mélyedést készítek ebbe ütöm a tojásokat.
Finoman,lazán összekeverem. (kézzel)
Az élesztőt felfuttatom a langyos cukrozott tejben majd a liszthez adom.
Beledolgozom a felkockázott margarint
A maradék tejjel dagasztom.
Míg el nem válik a tészta az edény falától.
Lefedem és huzatmentes helyen kb 1 órát kelesztem.
Ha megkelt lisztezett deszkára öntöm.
Ujjnyi vastagságúra nyújtom. Kicsit így is kelesztem.
Közben előmelegítem a sütőt. (180-200 fok)
És margarinnal kikenem a sütőformákat.
A kinyújtott tésztát elfelezem.
Egyik felére 6-8 cm-ként (attól függ mekkora a pogácsaszaggatóm)
kis halmokat teszek a lekvárból.
Ráborítom a lap másik felét.
Óvatosan összenyomkodom a két tésztát.
Pogácsaszaggatóval köröket szaggatok úgy,hogy a lekvár kb középre essen.
A kivajazott tepsibe rakom,szorosan egymás mellé.
olvasztott margarinnal megkenem,majd megszórom a cukrozott darált dióval.
Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
Tűpróbával ellenőrzőm.
Közben az 1 liter tejből,a pudingból,cukorból,rumarom ából
kicsit híg pudingot főzök.
A kisült aranygaluskát pudingöntettel tálalom.
Teteje dióval,lekvárral díszíthető.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármilyen lekvárral készíthető. Minél keményebb a lekvár,annál jobb a végeredmény.
JÓ ÉTVÁGYAT!
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
dnemethk
2011.12.11 20:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
pola62 |
2011.12.18. 14:20 (#1) |
|
|
Hol volt a szemem, hogy ezt a receptet csak ma fedeztem fel? Nagyon jóóóó, különleges, rohanok sütni, köszi Kata. |
| |
|
|
|
lisztet dagasztó, élesztőt felfuttatom, langyos cukrozott, liszthez adom, felkockázott margarint, maradék tejjel, edény falától, kinyújtott tésztát, kivajazott tepsibe, cukrozott darált, előmelegített sütőben, kisült aranygaluskát, pogácsaszaggatóm, Csipkelekvárral, pudingöntettel, összenyomkodom, kristálycukor, előmelegített, aranygaluskát, vastagságúra, összekeverem, Beledolgozom, felkockázott, aranygaluska, előmelegítem, sütőformákat, végeredmény, felfuttatom, margarinnal, rumaromából, huzatmentes, margarinnal, díszíthető, kinyújtott, ellenőrzőm, kivajazott, lisztezett, olvasztott, liszt, kristálycukor vagy nádcukor, kocka margarin, liter, kocka élesztő, teáskanál, darált, porcukor, kevés olvasztott margarin, csipke bicskehecsedli lekvár, tojás, liter, csomag vanilliás puding, üveg rumaroma, evőkanál cukor,
|
|
|
|
|