Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vega töltött cipó... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 dkg friss vagy 1 csomag (7 g) szárított sütőélesztő
» 25 dkg (4,7 dl) finomliszt
» 10 dkg (1,5 dl) Graham-liszt
» 12 dkg héjában főtt, melegen áttört vagy lereszelt, kihűlt burgonya
» 1 kiskanál
» fél kiskanál cukor vagy méz
» 5 evőkanál olaj
» a zöldségraguhoz:
» 20 dkg gyorsfagyasztott vagy friss vegyes zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó, karfiol stb.)
» 3 dkg vaj
» fél szál póréhagyma
» 10 dkg gomba
» só
» őrölt bors
» 1 csokor finomra vágott petrezselyem
» csipetnyi majoránna
» 3 tojás
» (1 evőkanál) olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fél kiskanál mézzel és 5 evőkanál hidegen sajtolt olajjal 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyeszöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átpirítjuk. Beletesszük a levétől lecsöpögtetett puha zöldséget, és fűszerezve átforgatjuk, zsírjára sütjük, majd 3 felvert tojást ráöntünk, s ha megkocsonyásodott, hűlni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és a közepén egyenletesen elosztjuk a kihűlt zöldségragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit. Enyhén kiolajozott tepsire borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), olajjal vékonyan bekenjük, és langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Az esetlegesen leeső tésztával a tetejét díszíthetjük. Olajjal lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A sütőből kivéve vízzel bekenjük, hogy szép fénye legyen.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.07 17:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edény falától, levétől lecsöpögtetett, tésztát enyhén, közepén egyenletesen, kihűlt zöldségragut, tészta széleit, esetlegesen leeső, tetejét díszíthetjük, sütőből kivéve, gyorsfagyasztott, vegyeszöldséget, lecsöpögtetett, zöldségraguhoz, megszurkáljuk, előmelegített, konyharuhával, petrezselyem, díszíthetjük, egyenletesen, zöldségragut, megfuttatunk, póréhagymát, keverékéből, átforgatjuk, esetlegesen, kiolajozott, sütőélesztő, megpárolunk, Beletesszük, elkészítjük, burgonyával, lisztezett, kelesztjük, finomliszt, dagasztunk, finomliszt, Graham-liszt, kiskanál, kiskanál cukor vagy, evőkanál olaj, zöldségraguhoz, szál póréhagyma, gomba, őrölt bors, csipetnyi majoránna, tojás,
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Ferrero Rocher
1 komment 21 ember kedveli
Mentás ragu sült burgonyával !
0 komment 3 ember kedveli
Húsos rakott tészta spenóttal
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Jércesaláta-pirítóssal...
0 komment 1 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Szalagos farsangi fánk
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Lencsekrémleves füstölt sajt kockákkal
0 komment 2 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.