Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mandulás minikuglóf sárgabaracköntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 10dkg vaj
» 10dkg cukor
» 10dkg vaníliás cukor
» 3 tojás
» ízlés szerint
» 1 kávéskanál mandulaaroma
» 15dkg liszt
» 5dkg daráltmandula
» 5dkg keményítő
» 1dkg sütőpor
» 1dl tejföl
» kikenéshez:2dkg vaj
» 5dkg zsemlemorzsa
» öntethez:3evőkanál baracklekvár
» 3cl pálinka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kéz meleg vajat a cukorral,a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük.Hozzáadjuk a sót és a mandulaaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és félretesszük.A lisztet,a darált mandulát,a keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy,hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.A pudingformákat vajjal kikenjük,zsemlemorzsával kiszórjuk,majd3/4-ig krémmel megtöltjük.Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk,hogy a pudingformák fele magasságáig érjen.140fokos sütőben körülbelül 40perc alatt készre pároljuk.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük,hozzáöntjük a pálinkát,és azonnal tálaljuk.Citromfűvel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Borajánló:Tokaji Furmint,félédes minőségi bor.
0 komment 0 ember kedveli angela86
2012.04.16 18:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukorral, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált mandulát, sütőport átszitáljuk, felvert tojásfehérjét, pudingformákat vajjal, pudingformák fele, zsemlemorzsával, pudingformákat, hozzákeverjük, daráltmandula, megmelegítjük, mandulaaromát, tojásfehérjét, folyamatosan, mandulaaroma, pudingformák, félretesszük, baracklekvár, zsemlemorzsa, átszitáljuk, Citromfűvel, magasságáig, hozzáöntjük, hozzáadjuk, kikenéshez, körülbelül, sárgájával, minikuglóf, Hozzáadjuk, keményítőt, kávéskanál, megtöltjük, 10dkg, 10dkg cukor, 10dkg vaníliás cukor, tojás, ízlés szerint, kávéskanál mandulaaroma, 15dkg liszt, 5dkg daráltmandula, 5dkg keményítő, 1dkg sütőpor, tejföl, kikenéshez 2dkg, 5dkg zsemlemorzsa, pálinka,
Sonkás krumpli lepény.
3 komment 4 ember kedveli
Sonkás tészta sütve
0 komment 17 ember kedveli
Bögrés mákos sütemény
0 komment 6 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Bodzás-túrós pite.
0 komment 4 ember kedveli
Mojito kotél
0 komment 2 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Zsúrpogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Bicikli szelet
0 komment 5 ember kedveli
Húsvéti tojástorta
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Villámgyors, kelesztés nélküli csörögefánk
0 komment 18 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.