Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kéz meleg vajat a cukorral,a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük.Hozzáadjuk a sót és a mandulaaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és félretesszük.A lisztet,a darált mandulát,a keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy,hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.A pudingformákat vajjal kikenjük,zsemlemorzsával kiszórjuk,majd3/4-ig krémmel megtöltjük.Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk,hogy a pudingformák fele magasságáig érjen.140fokos sütőben körülbelül 40perc alatt készre pároljuk.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük,hozzáöntjük a pálinkát,és azonnal tálaljuk.Citromfűvel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Borajánló:Tokaji Furmint,félédes minőségi bor.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
angela86
2012.04.16 18:17
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vaníliás cukorral, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált mandulát, sütőport átszitáljuk, felvert tojásfehérjét, pudingformákat vajjal, pudingformák fele, zsemlemorzsával, pudingformákat, hozzákeverjük, daráltmandula, megmelegítjük, mandulaaromát, tojásfehérjét, folyamatosan, mandulaaroma, pudingformák, félretesszük, baracklekvár, zsemlemorzsa, átszitáljuk, Citromfűvel, magasságáig, hozzáöntjük, hozzáadjuk, kikenéshez, körülbelül, sárgájával, minikuglóf, Hozzáadjuk, keményítőt, kávéskanál, megtöltjük, 10dkg, 10dkg cukor, 10dkg vaníliás cukor, tojás, ízlés szerint, kávéskanál mandulaaroma, 15dkg liszt, 5dkg daráltmandula, 5dkg keményítő, 1dkg sütőpor, tejföl, kikenéshez 2dkg, 5dkg zsemlemorzsa, pálinka,
|
|
|
|
|