Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mandulás minikuglóf sárgabaracköntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 10dkg vaj
» 10dkg cukor
» 10dkg vaníliás cukor
» 3 tojás
» ízlés szerint
» 1 kávéskanál mandulaaroma
» 15dkg liszt
» 5dkg daráltmandula
» 5dkg keményítő
» 1dkg sütőpor
» 1dl tejföl
» kikenéshez:2dkg vaj
» 5dkg zsemlemorzsa
» öntethez:3evőkanál baracklekvár
» 3cl pálinka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kéz meleg vajat a cukorral,a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük.Hozzáadjuk a sót és a mandulaaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és félretesszük.A lisztet,a darált mandulát,a keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy,hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.A pudingformákat vajjal kikenjük,zsemlemorzsával kiszórjuk,majd3/4-ig krémmel megtöltjük.Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk,hogy a pudingformák fele magasságáig érjen.140fokos sütőben körülbelül 40perc alatt készre pároljuk.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük,hozzáöntjük a pálinkát,és azonnal tálaljuk.Citromfűvel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Borajánló:Tokaji Furmint,félédes minőségi bor.
0 komment 0 ember kedveli angela86
2012.04.16 18:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukorral, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált mandulát, sütőport átszitáljuk, felvert tojásfehérjét, pudingformákat vajjal, pudingformák fele, zsemlemorzsával, pudingformákat, hozzákeverjük, daráltmandula, megmelegítjük, mandulaaromát, tojásfehérjét, folyamatosan, mandulaaroma, pudingformák, félretesszük, baracklekvár, zsemlemorzsa, átszitáljuk, Citromfűvel, magasságáig, hozzáöntjük, hozzáadjuk, kikenéshez, körülbelül, sárgájával, minikuglóf, Hozzáadjuk, keményítőt, kávéskanál, megtöltjük, 10dkg, 10dkg cukor, 10dkg vaníliás cukor, tojás, ízlés szerint, kávéskanál mandulaaroma, 15dkg liszt, 5dkg daráltmandula, 5dkg keményítő, 1dkg sütőpor, tejföl, kikenéshez 2dkg, 5dkg zsemlemorzsa, pálinka,
Magyaróvári szelet sertéshússal laskagombával
1 komment 2 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Szendvicskrém
0 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos kifli
1 komment 8 ember kedveli
Langalló
0 komment 28 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack süti
2 komment 9 ember kedveli
Kinder Tejszelet
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás kocka.
0 komment 18 ember kedveli
Pudingos csiga
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya
1 komment 5 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
0 komment 18 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Vaníliás linzer
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Piskótás mámor
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.