Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Reszelt almát elkeverjük a darával, citromhéjjal, pihentetni, hogy beszívja az almalét, majd a lisztet a dióval, kakaóval összekeverve, hozzákeverjük az almához, állni hagyjuk. Közben a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sütőport, majd az egész almás masszát, és óvatosan belekeverjük a habosra vert fehérjét.
Nem túlságosan hírtelen sütjük. /kb. 35 perc/ Ha kihűlt, leöntjük az alábbi csokimázzal.
Csoki máz: 10 dkg olvasztott vaj, vagy, margarin, 10 dkg porcukor, 1 kiskanál kakaó, 1 evőkanál tej, 1 kiskanál liszt. Mérsékelt tűzön kevergetve összemelegítjük csak.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha nem égettük agyon, akkor krémes jellegű lesz.. Kockákra vágva mignonra hasonlít az íze, persze a régire!
Ha nem pihentetjük az almával a búzadarát, amint a recept elején írtam, akkor ropogós marad a süteményben és az nem lesz finom!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.13 17:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgáját kikeverjük, egész almás, alábbi csokimázzal, recept elején, összemelegítjük, hozzákeverjük, tojássárgáját, citromhéjjal, összekeverve, belekeverjük, porcukorral, Csokimázhoz, csokimázzal, süteményben, pihentetjük, olvasztott, olvasztott, kevergetve, túlságosan, pihentetni, hozzáadjuk, elkeverjük, kikeverjük, Mérsékelt, búzadarát, citromhéj, leöntjük, hírtelen, fehérjét, kakaóval, reszelt alma, evőkanál liszt, evőkanál búzadara, porcukor, tojás, darált dió, evőkanál kakaó, citromhéj, sütőpor, Csokimázhoz, olvasztott vaj, porcukor, kiskanál kakaó, evőkanál tej, kiskanál liszt,
|
|
|
|
|