Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos Brokkolikrémleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg brokkoli
» 30 dkg burgonya
» 1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál napraforgóolaj
» 1 húsleveskocka
» 2 dl tejszín
» só,őrölt bors
» 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
» és még néhány brokkolilevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.Ha kell,a szárakat meghámozzuk,felszeleteljük .A burgonyát megmossuk,meghámozzuk
,és apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fokhagymát lehéjazzuk,szétnyomjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél liter vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,és a tejszínt hozzáöntve,lefedve 10-15 percig főzzük,amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
5. A sajtot durvára reszeljük.A levest mixerrel pépesítjük,utána megsózzuk,megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk,és olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük,a maradék sajttal megszórjuk.Brokkolilevelek kel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás: Ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
A cheddar kemény sajtfajta,amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar -völgyről kapta.
0 komment 2 ember kedveli tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, cheddar kemény, angliai Somerset, felszeleteljük, napraforgóolaj, húsleveskocka, brokkolilevél, előmelegített, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, szétnyomjuk, meghámozzuk, felaprítjuk, meghámozzuk, leveskockát, meghámozzuk, fokhagymát, lehéjazzuk, megszórjuk, fokhagymát, tányérokba, hozzáadunk, grófságban, pépesítjük, beledobjuk, hozzáadjuk, hozzáöntve, fokhagyma, brokkoli, burgonya, hagyma2 gerezd fokhagyma, evőkanál napraforgóolaj, húsleveskocka, tejszín, sóőrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
Tiroli mártás
0 komment 1 ember kedveli
Köménymagos leves
1 komment 2 ember kedveli
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Tejeskávé kicsit másképp
0 komment 2 ember kedveli
Gyors egyszerű sajtos pogácsa
0 komment 28 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Bailey's recept I.
0 komment 3 ember kedveli
Vilmoskörte-leves-
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal)
1 komment 4 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Orosz sárgarépa saláta
2 komment 13 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.