Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.Ha kell,a szárakat meghámozzuk,felszeleteljük .A burgonyát megmossuk,meghámozzuk
,és apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fokhagymát lehéjazzuk,szétnyomjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél liter vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,és a tejszínt hozzáöntve,lefedve 10-15 percig főzzük,amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
5. A sajtot durvára reszeljük.A levest mixerrel pépesítjük,utána megsózzuk,megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk,és olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük,a maradék sajttal megszórjuk.Brokkolilevelek kel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalás: Ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
A cheddar kemény sajtfajta,amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar -völgyről kapta.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, cheddar kemény, angliai Somerset, felszeleteljük, napraforgóolaj, húsleveskocka, brokkolilevél, előmelegített, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, szétnyomjuk, meghámozzuk, felaprítjuk, meghámozzuk, leveskockát, meghámozzuk, fokhagymát, lehéjazzuk, megszórjuk, fokhagymát, tányérokba, hozzáadunk, grófságban, pépesítjük, beledobjuk, hozzáadjuk, hozzáöntve, fokhagyma, brokkoli, burgonya, hagyma2 gerezd fokhagyma, evőkanál napraforgóolaj, húsleveskocka, tejszín, sóőrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
|
|
|
|
|