Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos Brokkolikrémleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg brokkoli
» 30 dkg burgonya
» 1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál napraforgóolaj
» 1 húsleveskocka
» 2 dl tejszín
» só,őrölt bors
» 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
» és még néhány brokkolilevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.Ha kell,a szárakat meghámozzuk,felszeleteljük .A burgonyát megmossuk,meghámozzuk
,és apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fokhagymát lehéjazzuk,szétnyomjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél liter vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,és a tejszínt hozzáöntve,lefedve 10-15 percig főzzük,amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
5. A sajtot durvára reszeljük.A levest mixerrel pépesítjük,utána megsózzuk,megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk,és olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük,a maradék sajttal megszórjuk.Brokkolilevelek kel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás: Ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
A cheddar kemény sajtfajta,amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar -völgyről kapta.
0 komment 2 ember kedveli tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, cheddar kemény, angliai Somerset, felszeleteljük, napraforgóolaj, húsleveskocka, brokkolilevél, előmelegített, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, szétnyomjuk, meghámozzuk, felaprítjuk, meghámozzuk, leveskockát, meghámozzuk, fokhagymát, lehéjazzuk, megszórjuk, fokhagymát, tányérokba, hozzáadunk, grófságban, pépesítjük, beledobjuk, hozzáadjuk, hozzáöntve, fokhagyma, brokkoli, burgonya, hagyma2 gerezd fokhagyma, evőkanál napraforgóolaj, húsleveskocka, tejszín, sóőrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
Juhtúrós rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Epres-gesztenyés falatok
0 komment 1 ember kedveli
Kínai csirkehúsleves kukoricával
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás rizsleves
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás csirke nokedlivel
0 komment 9 ember kedveli
Böjtös káposzta.
1 komment 9 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Cukkini diós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Almás bögrés kevert sütemény
0 komment 23 ember kedveli
Túrós pogácsa tejföllel
0 komment 10 ember kedveli
Alexander sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Tradicionális német szilvás lepény
0 komment 2 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Rumos-csokis szelet
0 komment 6 ember kedveli
Krémes tejbegríz szelet
0 komment 4 ember kedveli
Bounty tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.