Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos Brokkolikrémleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg brokkoli
» 30 dkg burgonya
» 1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál napraforgóolaj
» 1 húsleveskocka
» 2 dl tejszín
» só,őrölt bors
» 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
» és még néhány brokkolilevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.Ha kell,a szárakat meghámozzuk,felszeleteljük .A burgonyát megmossuk,meghámozzuk
,és apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fokhagymát lehéjazzuk,szétnyomjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél liter vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,és a tejszínt hozzáöntve,lefedve 10-15 percig főzzük,amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
5. A sajtot durvára reszeljük.A levest mixerrel pépesítjük,utána megsózzuk,megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk,és olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük,a maradék sajttal megszórjuk.Brokkolilevelek kel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás: Ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
A cheddar kemény sajtfajta,amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar -völgyről kapta.
0 komment 2 ember kedveli tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, cheddar kemény, angliai Somerset, felszeleteljük, napraforgóolaj, húsleveskocka, brokkolilevél, előmelegített, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, szétnyomjuk, meghámozzuk, felaprítjuk, meghámozzuk, leveskockát, meghámozzuk, fokhagymát, lehéjazzuk, megszórjuk, fokhagymát, tányérokba, hozzáadunk, grófságban, pépesítjük, beledobjuk, hozzáadjuk, hozzáöntve, fokhagyma, brokkoli, burgonya, hagyma2 gerezd fokhagyma, evőkanál napraforgóolaj, húsleveskocka, tejszín, sóőrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Túrókrémes fatörzs
0 komment 2 ember kedveli
Margaréta-gyors tojásos reggeli
0 komment 5 ember kedveli
Hideg gyümölcskrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Mokka torta
0 komment 4 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
0 komment 9 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Téli rakottas
0 komment 3 ember kedveli
Sex On The Beach koktél.
0 komment 4 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Mentás ragu sült burgonyával !
0 komment 3 ember kedveli
Chilis-fokhagymás tagliatelle
0 komment 2 ember kedveli
Betyárgombóc
0 komment 17 ember kedveli
Hagymás-sonkás rakott hal...
0 komment 7 ember kedveli
Sült Busa prémium kategória
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.