Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
Elkészítés: A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Reszelt sajttal is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
henihencsi
2017.03.23 14:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát nyersen, reszelt burgonyához, burgonyamasszát evőkanál, olajba tesszük, kanál hátával, felesleges zsiradékot, burgonyamasszát, Papírszalvétára, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, összekeverjük, segítségével, fokhagymával, Megkenhetjük, lereszeljük, burgonyához, forrósítunk, Serpenyőben, Elkészítés, mindkettőt, lepényekké, felesleges, zsiradékot, tojásokat, borsozzuk, leitassuk, megsózzuk, megmossuk, burgonyát, evőkanál, sütéshez, evőkanál, burgonya, evőkanál liszt, tojás, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|