Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd zsírjára olvasztjuk. Finomra vágott hagymát megdinsztelünk a zsiradékban, majd beletesszük a gyufaszál vékonyságúra vágott fehér és sárgarépát. Együtt pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, felengedjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Ha a víz felforrt, beletesszük a húsgombócokat: darált húst összegyúrunk sóval, borssal, paprikával, 1 gerezd zúzott fokhagymával. Ha a gombócok már feljöttek a leves tetejére, lisztes, tejfölös habarást adunk hozzá. Jól összeforraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A darált húsba célszerű egy tojást belekeverni.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gyufaszál vékonyságúra, leves tetejére, darált húsba, tojást belekeverni, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, pirospaprikával, megdinsztelünk, összeforraljuk, húsgombócokat, összegyúrunk, vékonyságúra, pirospaprika, fokhagymával, belekeverni, beletesszük, vöröshagyma, beletesszük, felengedjük, Darálthúsos, zsiradékban, olvasztjuk, Megszórjuk, paprikával, sárgarépát, szalonnát, gyufaszál, sárgarépa, ízesítjük, fokhagyma, füstölt szalonna, vöröshagyma, szál fehér- sárgarépa, darált, gerezd fokhagyma, pirospaprika, liszt, tejföl, petrezselyemzöld, bors,
|
|
|
|
|