Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajon megfonnyasztjuk a megmosott, megtisztított
sóskát. Amikor teljesen megpárolódott, megszórjuk a
liszttel, kicsit lepirítjuk. Sóval, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, felöntjük fél liter vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejet is, s újraforrás után pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, sóval és cukorral utánízesítjük, végül botmixerrel a levest egyneművé keverjük.
Egy lábasban fél liter vizet felforralunk egy kevés sóval
és 2 evőkanál ecettel. Amikor forrni kezd, egy nagyobb
kanállal beleeresztjük a feltört tojásokat. 3 perc lassú forralás után a tojásokat szűrőkanállal kiemeljük - ekkor
még lágy a sárgájuk -, de főzhetjük félkeményre vagy
keményre is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az elkészült tojásokat tálalásig melegen
tartjuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
brezdergott
2012.01.27 12:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajon megfonnyasztjuk, levest egyneművé, kevés sóval, feltört tojásokat, tojásokat szűrőkanállal, sárgájuk –, elkészült tojásokat, megfonnyasztjuk, utánízesítjük, kristálycukor, szűrőkanállal, megpárolódott, megtisztított, beleeresztjük, felforraljuk, felforralunk, félkeményre, botmixerrel, buggyantott, újraforrás, lepirítjuk, Hozzáadjuk, Sóskaleves, megszórjuk, felöntjük, ízesítjük, tojásokat, tálalásig, tojásokat, tojásokat, kiemeljük, elkészült, főzhetjük, evőkanál ecet, tojás, kristálycukor, evőkanál finom liszt, sóska,
|
|
|
|
|
Röszti
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|