Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pizza-csiga recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 2 dl viz
» 1 ek olaj
» 1/2 csomag (2,5 dkg ) friss élesztő
» 1/2 kk só
» 25 dkg finomliszt
» Töltelékhez: 10 dkg füstölt sonka
» 1dl csilimártás
» 10-15 dkg reszelt sajt, (pl.cheddar)
» 1/2-1 kk oregáno
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A vizet és az olajat 37 fokra melegítjük.Az élesztőt egy tálba morzsoljuk,és egy kevés olajos vízzel elkeverjük.
2:A folyadék többi részét,a sót és a liszt nagyját hozzáadjuk.A lisztből egy keveset meghagyunk a dagasztáshoz.A tésztát simára gyúrjuk,majd meleg,zárt helyen,lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
3:A tésztát meglisztezett deszkára rakjuk,és 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
4:A füstölt sonkát apróra vágjuk.A csilimártást a tésztára kenjük,majd a sonkát és a sajtot a tetejére szórjuk,és egy kevés oregánot hintünk rá.
5:A tésztát összetekerjük,és 16 szeletre vágjuk.A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,és még 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
6:A csigákat a sütő középső rácsán kb. 20-25 percig sütjük,majd rácsra téve kihűtjük.
Megjegyzés / tipp:

A sonkát ugyanannyi apróra vágott kolbásszal helyettesíthetjük.A legjobb a füstölt,kissé szárított (gyulai) kolbász,de összevagdalva szalámival is készíthetjük.
0 komment 6 ember kedveli carlostina
2012.12.29 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba morzsoljuk, kevés olajos, folyadék többi, liszt nagyját, keveset meghagyunk, tésztát simára, tésztát meglisztezett, füstölt sonkát, tésztára kenjük, tetejére szórjuk, kevés oregánot, tésztát összetekerjük, szeleteket sütőpapírral, sütő középső, sonkát ugyanannyi, összetekerjük, meglisztezett, összevagdalva, előmelegítjük, dagasztáshoz, csilimártást, készíthetjük, sütőpapírral, Töltelékhez, csilimártás, kolbásszal, elkeverjük, morzsoljuk, ugyanannyi, kelesztjük, szeleteket, kelesztjük, téglalappá, melegítjük, hozzáadjuk, meghagyunk, szalámival, finomliszt, fektetjük, szárított, nyújtjuk, olaj, csomag friss élesztő, finomliszt, Töltelékhez füstölt sonka,
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Mézes répaturmix
0 komment 2 ember kedveli
Jeges paradicsomleves
1 komment 4 ember kedveli
pulykacomb-gomba-tejföl
0 komment 1 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Nyári álom, sütés nélkül
0 komment 12 ember kedveli
Csirke „popcorn”
1 komment 5 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
lebbencsleves
0 komment 5 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés-kókuszos süti lisztmentesen
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés kifli
0 komment 2 ember kedveli
Csülkös Bableves Update 100
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.