Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pizza-csiga recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 2 dl viz
» 1 ek olaj
» 1/2 csomag (2,5 dkg ) friss élesztő
» 1/2 kk só
» 25 dkg finomliszt
» Töltelékhez: 10 dkg füstölt sonka
» 1dl csilimártás
» 10-15 dkg reszelt sajt, (pl.cheddar)
» 1/2-1 kk oregáno
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A vizet és az olajat 37 fokra melegítjük.Az élesztőt egy tálba morzsoljuk,és egy kevés olajos vízzel elkeverjük.
2:A folyadék többi részét,a sót és a liszt nagyját hozzáadjuk.A lisztből egy keveset meghagyunk a dagasztáshoz.A tésztát simára gyúrjuk,majd meleg,zárt helyen,lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
3:A tésztát meglisztezett deszkára rakjuk,és 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
4:A füstölt sonkát apróra vágjuk.A csilimártást a tésztára kenjük,majd a sonkát és a sajtot a tetejére szórjuk,és egy kevés oregánot hintünk rá.
5:A tésztát összetekerjük,és 16 szeletre vágjuk.A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,és még 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
6:A csigákat a sütő középső rácsán kb. 20-25 percig sütjük,majd rácsra téve kihűtjük.
Megjegyzés / tipp:

A sonkát ugyanannyi apróra vágott kolbásszal helyettesíthetjük.A legjobb a füstölt,kissé szárított (gyulai) kolbász,de összevagdalva szalámival is készíthetjük.
0 komment 6 ember kedveli carlostina
2012.12.29 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba morzsoljuk, kevés olajos, folyadék többi, liszt nagyját, keveset meghagyunk, tésztát simára, tésztát meglisztezett, füstölt sonkát, tésztára kenjük, tetejére szórjuk, kevés oregánot, tésztát összetekerjük, szeleteket sütőpapírral, sütő középső, sonkát ugyanannyi, összetekerjük, meglisztezett, összevagdalva, előmelegítjük, dagasztáshoz, csilimártást, készíthetjük, sütőpapírral, Töltelékhez, csilimártás, kolbásszal, elkeverjük, morzsoljuk, ugyanannyi, kelesztjük, szeleteket, kelesztjük, téglalappá, melegítjük, hozzáadjuk, meghagyunk, szalámival, finomliszt, fektetjük, szárított, nyújtjuk, olaj, csomag friss élesztő, finomliszt, Töltelékhez füstölt sonka,
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes-mascarponés desszert...pohárban...
0 komment 18 ember kedveli
Gyümölcsös keksz
0 komment 10 ember kedveli
Kakaós szelet
0 komment 19 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
Krumplipüré pinkben
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Gombával rakott sertésborda!
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.