Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őrségi gombás flekken ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20-25 dkg erdei vegyes gomba/ vargánya, róka stb. /
» 1 kis ágacska kakukkfű
» 8 szelet sertéscomb vagy sertéstarja
» 1 / 2 - 1 dl olaj
» 1. 5 dl vörösbor
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombát nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, levélkéit letépkedjük. A hússzeleteket gyengén kiverjük. Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a takarót, és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, piritott burgonya, párolt zöldségköret illik hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Egy kicsit macerás ez az étel, de megéri elkésziteni
.Én tarjával csináltam mivel az szaftosabb hús.

Jó étvágyat kivánok hozzá.
0 komment 13 ember kedveli ibolya58
2012.01.29 15:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kakukkfűágat megmossuk, hússzeleteket gyengén, szelet húst, tetejére tesszük, következő szelet, fenti módon, tetejét megöntözzük, maradék olajjal, hűtőben pihentetjük, sütés előtt, sütőt előmelegítjük, páclé felével, tűzálló tálat, gombával együtt, sütőtálba fektetjük, maradék páccal, sütőedényben tálaljuk, kicsit macerás, petrezselyemmel, felszeleteljük, előmelegítjük, beleforgatunk, hússzeleteket, hússzeleteket, zöldségköret, kakukkfűágat, sütőedényben, megöntözzük, sertéstarja, pihentetjük, fűszerezzük, elkésziteni, kakukkfűvel, letépkedjük, megöntözzük, megszórjuk, szaftosabb, sertéscomb, meghintjük, hozzávalók, megmossuk, borsozzuk, következő, csináltam, ágacska kakukkfű, olaj, vörösbor, bors,
Aszpikos sonka
2 komment 4 ember kedveli
Sajtos, túrós, párna
0 komment 3 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Gombás csirkemellragu
0 komment 5 ember kedveli
Céklasaláta...
0 komment 9 ember kedveli
Tökös-mákos kalács
1 komment 3 ember kedveli
Kölesfasírt
0 komment 3 ember kedveli
EPERFAGYLALT FAGYIGÉP NÉLKÜL
0 komment 7 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Kávés csók
1 komment 2 ember kedveli
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Darált húsos leves
0 komment 22 ember kedveli
Rakott zeller
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.