Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gombát nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, levélkéit letépkedjük. A hússzeleteket gyengén kiverjük. Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a takarót, és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, piritott burgonya, párolt zöldségköret illik hozzá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy kicsit macerás ez az étel, de megéri elkésziteni
.Én tarjával csináltam mivel az szaftosabb hús.
Jó étvágyat kivánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.29 15:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kakukkfűágat megmossuk, hússzeleteket gyengén, szelet húst, tetejére tesszük, következő szelet, fenti módon, tetejét megöntözzük, maradék olajjal, hűtőben pihentetjük, sütés előtt, sütőt előmelegítjük, páclé felével, tűzálló tálat, gombával együtt, sütőtálba fektetjük, maradék páccal, sütőedényben tálaljuk, kicsit macerás, petrezselyemmel, felszeleteljük, előmelegítjük, beleforgatunk, hússzeleteket, hússzeleteket, zöldségköret, kakukkfűágat, sütőedényben, megöntözzük, sertéstarja, pihentetjük, fűszerezzük, elkésziteni, kakukkfűvel, letépkedjük, megöntözzük, megszórjuk, szaftosabb, sertéscomb, meghintjük, hozzávalók, megmossuk, borsozzuk, következő, csináltam, ágacska kakukkfű, olaj, vörösbor, bors,
|
|
|
|
|