Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplikat meghámozzuk és így nyersen hosszában kettévágjuk. A belsejét kivájjuk, hogy a töltelék elférjen benne. A forgácsokat a tepsi aljára tesszük.
A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, a zsemlét vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a sonkát, a zsemlét, a nyers tojást, a mustárt és a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.
A krumplikba halmozzuk a tölteléket.
A tetejére 1-1 kis szelet bacont teszünk.
A krumpliforgácsra helyezzük a töltött krumplikat. Aláöntjük az alaplevet.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, lefedve 60 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az utolsó 10 percben leszedjük a fedőt és megpirítjuk a krumplik tetején lévő szalonnát.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 19:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplikat meghámozzuk, belsejét kivájjuk, töltelék elférjen, tepsi aljára, sonkát ledaráljuk, zsemlét vízbe, tálban összekeverjük, nyers tojást, krumplikba halmozzuk, krumpliforgácsra helyezzük, töltött krumplikat, krumplik tetején, krumpliforgácsra, Előmelegített, összekeverjük, kinyomkodjuk, meghámozzuk, forgácsokat, töltelékhez, megpirítjuk, kettévágjuk, tölteléket, leveskocka, krumplikat, krumplikat, krumplikba, ledaráljuk, alaplevet, Aláöntjük, leszedjük, szalonnát, helyezzük, ízesítjük, hosszában, halmozzuk, hosszúkás, töltelék, krumplik, gépsonka, evőkanál mustár, evőkanál tejföl, őrölt bors, zsemle, tojás, szelet bacon,
|
|
|
|
|