Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjök a szódavizet. Lefedjük, fél órát pihentetjük.
2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízlés szerint lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.
|
|
|
|
2 komment
|
4 ember kedveli
|
marcsi12
2013.03.11 18:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
marcsi12 |
2013.03.18. 19:07 (#2) |
|
 |
Nekem jobb lett úgy, hogy egy késsel alányúltam és átfordítottam. |
|
vegyeleszre |
2013.03.15. 04:25 (#1) |
|
 |
Mármint hogy ez a csúsztatott palacsinta forgatás nélkül?
|
| |
|
|
|
tojás sárgáját, sóval összekeverjük, végén beleöntjök, serpenyőt felforrósítjuk, másik oldalát, második palacsintánál, masszában lévő, módszerrel addig, csipet sütőport, zsebkendőszerűen, szódabikarbónát, hajszálvékonyan, felforrósítjuk, körbeforgatjuk, beleszitáljuk, palacsintánál, palacsintákat, összekeverjük, Tapadásgátló, összehajtjuk, folyamatosan, megfordítjuk, töltelékkel, feltekerjük, csúsztatjuk, pihentetjük, módszerrel, beleöntünk, Palacsinta, finomliszt, szódavizet, folytatjuk, beleöntjök, Ugyanezzel, adagoljuk, darabhoz, finomliszt, tojás, evőkanál olaj, csipet, ásványvíz vagy szódavíz, tetszés szerint töltelék,
|
|
|
|
|