Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült csirke Janó módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kb 1,5 kg-os bontott csirke
» Fokhagyma 8-10 gerezd
» Sárgarépa 1 db, kb 15 cm
» Só, bors
» 1/2 dl étolaj
» Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
» 1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
» 1 ek. mustár
» majoranna
» 3-4 db csirkemáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A csirkealkatrészeket a fűszerkeverékkel egyenletesen bekenem.
A bőrével felfelé fordítva a tepsibe rakom. A darabok alá berakom a fokhagyma gerezdeket, közé a 4 felé (1* hosszába, 1* keresztbe) vágott sárgarépát. A tetejére rakom a liba, v. kacsazsírt, és a bort is aláöntöm. Kell még kb 1 dl vizet hozzáönteni. Alufóliával szorosan befedve, a sütőbe teszem, és 200 C fokon 65-70 percig sütöm, a sütő alsó részén.
Ekkor kiveszem,, közé rakom a májat, ügyelve, hogy a szaft nagyjából ellepje azt, visszateszem a sütőnek most már a felső részébe, és 200 C fokon pirosra sütöm, kb 30 perc alatt, (amíg a levét majdnem teljesen elpárologtatja), és jó sűrű szaft lesz alatta. Közben 2-3 alkalommal meglocsolgatom a szaftjával. A sütés legvégén lemerem alóla a zsírját, és még kb 5-10 percig a sütő alsó részében hagyom picit szárítani. Krumplipürével, befőttel tálalom.
Megjegyzés / tipp:

A sütőjét mindenki maga ismeri, a hőfokok hozzávetőlegesek, légkeverésesbe még nem próbáltam, gyanítom az jobban szárít az utolsó fázisban.

JÓ ÉTVÁGYAT!
0 komment 7 ember kedveli galambjani
2012.10.08 20:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, fűszerkeverékkel egyenletesen, bőrével felfelé, tepsibe rakom, fokhagyma gerezdeket, tetejére rakom, sütőbe teszem, sütő alsó, szaft nagyjából, sütőnek most, felső részébe, levét majdnem, sütés legvégén, sütőjét mindenki, hőfokok hozzávetőlegesek, jobban szárít, utolsó fázisban, fűszerkeverékkel, hozzávetőlegesek, meglocsolgatom, elpárologtatja, légkeverésesbe, Krumplipürével, alkatrészeire, feldarabolom, egyenletesen, visszateszem, összekeverem, hozzáönteni, Alufóliával, negyedelni, sárgarépát, gerezdeket, fűszereket, kacsazsírt, alkalommal, szaftjával, majoránna, szárítani, csirkemáj, fokhagyma, csontozom, keresztbe, kg-os bontott csirke, Fokhagyma gerezd, Sárgarépa, bors, étolaj, Liba vagy kacsazsír, száraz fehér vagy vörösbor, mustár, majoranna, csirkemáj,
Sajtos " zsemle " gyümölccsel !
1 komment 1 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Sült harcsa szeletek
0 komment 5 ember kedveli
Borsós raguleves-csurgatott tésztával.
0 komment 14 ember kedveli
Lazac kukoricasalsával
0 komment 2 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Bajadéra szelet
0 komment 35 ember kedveli
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
0 komment 3 ember kedveli
ropogó tárkonyvajas csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Krémes hájas tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Rummal lelocsolt piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű sajtos pogácsa
2 komment 100 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Vándorcsiga
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymás krumpli tükörtojással
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 25 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.