Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kalácstészta elkészítése:
A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
2 dl tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval.
Beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
Robotgép tésztakeverő lapátjaival addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától (kb. 10 perc).
A vajat kéz melegre megolvasztjuk.
A bedagasztott tésztához öntjük, és egynemű, hólyagosra dagasztjuk a tésztát (kb. 5 perc).
Az edény falát a tészta alatt meglisztezzük, és duplájára kelesztjük lefedve meleg helyen (kb.1/2 óra).
A tojáskák betöltése:
A kelesztés alatt megpucoljuk a kemény tojásokat, és húros tojásszelővel felszeleteljük.
A füstölt, kötözött sonkát felszeleteljük, majd megfelelő nagyságú kockákra daraboljuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk (a kiborítás után nem szabad visszagyúrni).
Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A "pogácsákat" megnyújtogatjuk, közepére helyezzük a tojásszeletet és a sonkakockát.
A "pogácsák" szemben lévő csücskeit összecsippentjük, mint a gombócnál, és a tészta tetejét a táblán egyneműre sodorjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, és a tojáskákat ráültetjük, ügyelve, hogy meg fognak kelni, legyen közöttük kellő távolság.
Éles késsel vágjunk keresztet a tojáskák tetejére, de vigyázzunk rá, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát.
Felvert tojással kenjük meg a tojáskákat.
Előmelegített, forró sütőben süssük aranybarnára.
A lehulló tésztát gyúrjuk újra össze, és készítsünk további tojáskákat belőle.
Szedjük le a tojáskákat a sütőpapírról, és tegyük rá az új sütnivalókat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaljuk forrón, de kihűlve is kelendő lesz.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 22:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kalács édesen, tojáskák kenésére1, kalácstészta elkészítése, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, edény falától, bedagasztott tésztához, edény falát, tészta alatt, tojáskák betöltése, kelesztés alatt, kemény tojásokat, megkelt tésztát, kiborítás után, tészta tetejét, táblán egyneműre, tepsit kibélelünk, tojáskákat ráültetjük, tojáskák tetejére, lehulló tésztát, összecsippentjük, megnyújtogatjuk, édesítőszerrel, felszeleteljük, felszeleteljük, megolvasztjuk, tojásszeletet, meglisztezzük, Előmelegített, tojásszelővel, felfuttatjuk, sütőpapírral, tésztakeverő, gyúrótáblára, visszagyúrni, megolajozzuk, kalácstészta, felfuttatott, sütőpapírról, sütnivalókat, aranybarnára, bedagasztott, átszitáljuk, elkészítése, sonkakockát, édesítőszer, darabhoz, finomliszt, cukor, friss élesztő, olvasztott, csipet, főtt kötözött sonka, darab főtt tojás,
|
|
|
|
|