Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel" recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» személyenként 2 nagyszelet marhafelsál 1 cm-nél vékonyabb kb. 1.2kg
» 20 dkg kolozsvári szalonna
» 20 dkg kemény, félkemény sajt (lehet trappista)
» jó minőségű párizsi vagy virsli
» mustár
» só, őrölt bors
» 2-4 dl száraz fehér bor(rizling)
» 2 dl tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1 kg krumpli
» kb 30-40 dkg liszt
» 2 tojás
» só
» bő olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Fehér cérnával vagy vékony szakács spárgával összekötöm. A kuktában olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral lepetésig. A lezárt kuktában puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről a spárgát eltávolítom és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A "viziveréb" áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
Megjegyzés / tipp:

A kötözésnél nem szabad nagyon erősen meghúzni a cérnát mert a puhára főtt húsról nehéz levenni és érdemes középen befejezni, nagy segítség a leszedésnél. A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ. Minél füstöltebb és húsosabb a szalonna annál jobb. Nekem még a sajt kifolyását nem sikerült megakadályozni csak csökkenteni de a turmixolt lében benne van.
0 komment 3 ember kedveli kozlik1
2015.01.12 17:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsokat kicsit, egyik oldalát, ujjnyi csíkokra, kuktában olajon, lezárt kuktában, kész göngyölegekről, spárgát eltávolítom, húsra öntöm, cérnát mert, puhára főtt, krumpli liszt, krumpli állagától, szalonna annál, sajt kifolyását, turmixolt lében, megakadályozni, göngyölegekről, személyenként, göngyölegeket, viziverébbel, összekeverve, felgöngyölöm, leszedésnél, fehéredésig, eltávolítom, változtatni, megforgatom, evőkanállal, marhaszelet, marhafelsál, csökkenteni, beleteszem, összekötöm, kifolyását, kolozsvári, turmixolom, dinsztelni, nagyszelet, füstöltebb, kötözésnél, lepetésig, kolozsvári szalonna, mustár, őrölt bors, száraz fehér rizling, tejföl, nagy hagyma, krumpli, liszt, tojás, olaj sütéshez,
Krumplisaláta
1 komment 2 ember kedveli
Somlói
0 komment 2 ember kedveli
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
0 komment 5 ember kedveli
Brokkolis tészta
0 komment 6 ember kedveli
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Tojáskrém burgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 11 ember kedveli
hagymás- tejfölös csirke sajtbundában ,kukoricás rizzsel
0 komment 10 ember kedveli
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Rántott szilva
0 komment 6 ember kedveli
Panjabi káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszkocka
0 komment 6 ember kedveli
Meggymártás citromlével
0 komment 2 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.