Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel" recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» személyenként 2 nagyszelet marhafelsál 1 cm-nél vékonyabb kb. 1.2kg
» 20 dkg kolozsvári szalonna
» 20 dkg kemény, félkemény sajt (lehet trappista)
» jó minőségű párizsi vagy virsli
» mustár
» só, őrölt bors
» 2-4 dl száraz fehér bor(rizling)
» 2 dl tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1 kg krumpli
» kb 30-40 dkg liszt
» 2 tojás
» só
» bő olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Fehér cérnával vagy vékony szakács spárgával összekötöm. A kuktában olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral lepetésig. A lezárt kuktában puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről a spárgát eltávolítom és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A "viziveréb" áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
Megjegyzés / tipp:

A kötözésnél nem szabad nagyon erősen meghúzni a cérnát mert a puhára főtt húsról nehéz levenni és érdemes középen befejezni, nagy segítség a leszedésnél. A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ. Minél füstöltebb és húsosabb a szalonna annál jobb. Nekem még a sajt kifolyását nem sikerült megakadályozni csak csökkenteni de a turmixolt lében benne van.
0 komment 3 ember kedveli kozlik1
2015.01.12 17:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsokat kicsit, egyik oldalát, ujjnyi csíkokra, kuktában olajon, lezárt kuktában, kész göngyölegekről, spárgát eltávolítom, húsra öntöm, cérnát mert, puhára főtt, krumpli liszt, krumpli állagától, szalonna annál, sajt kifolyását, turmixolt lében, megakadályozni, göngyölegekről, személyenként, göngyölegeket, viziverébbel, összekeverve, felgöngyölöm, leszedésnél, fehéredésig, eltávolítom, változtatni, megforgatom, evőkanállal, marhaszelet, marhafelsál, csökkenteni, beleteszem, összekötöm, kifolyását, kolozsvári, turmixolom, dinsztelni, nagyszelet, füstöltebb, kötözésnél, lepetésig, kolozsvári szalonna, mustár, őrölt bors, száraz fehér rizling, tejföl, nagy hagyma, krumpli, liszt, tojás, olaj sütéshez,
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
csokis-mogyorós golyók
0 komment 1 ember kedveli
Bújtatott fasírt
0 komment 3 ember kedveli
igazi Milka csoki házilag
4 komment 16 ember kedveli
Húsvéti tál
0 komment 1 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Almakrémes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti sárga túró
0 komment 10 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés hurka
0 komment 5 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes paradicsomos tészta hússal sajttal
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.