Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cukkinis-padlizsános tekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kicsi cukkini
» fél kisebb padlizsán
» 1 nagyobb hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 paprika
» 1 paradicsom
» só
» bors
» majoránna
» 1 kiskanál pirospaprika
» 1 púpos evőkanál paradicsompüré
» cukor
» petrezselyem
» 20 dkg kukoricadara
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Készítünk egy lecsószerű alapot. Mindent nagyon-nagyon vékonyra és hosszúkásra vágunk. A cukkini- és padlizsánszeleteket a zöldségpucolóval hámozzuk, hogy vékony darabokat kapjunk, amit még ketté is vehetünk, hogy jó töltelék legyen.

A hagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ha összeértek, megszórjuk, borssal, majoránnával, petrezselyemmel, sóval (vagy ételízesítővel) és pirospaprikával. Aláöntünk egy nagyon kevés vizet, hogy ne égjen oda, de a végén sűrű alapot kapjunk. Hagyjuk vagy 10 percet lassú lángon főni, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit. Ha megfőttek (nem kell sok idő, mert vékonyak), hozzáadjuk a paradicsompürét, csipet cukrot, és hagyjuk még pár percig rotyogni. Tényleg legyen sűrű.

Közben feltesszük a puliszka vizét (1 csapott kiskanál sóval), ha forr, beleszórjuk a darát. Lassú tűzön, gyakori keverés mellett 15-20 perc alatt készre főzzük. Óvatosan, mert nagyon fortyog és kicsap, így amikor nem keverjük, tegyünk rá fedőt. Sűrű kásaszerű masszát kapunk, ami még ilyenkor egy kicsit hígabb, de pár percen belül megdermed. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

Az asztalunkra fektessünk el egy fóliát, kenjük meg vékonyan olajjal, majd öntsük rá a puliszkát. Egy vizes kanállal simítsuk el, kb. kisujjnyi vastagra. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni (kb. 5 perc), majd tegyük rá a zöldséget, és óvatosan - a fólia segítéségével - tekerjük fel.

Megjegyzés / tipp:

Jól csavarjuk be, hogy ne tudjon deformálódni, tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl és összeáll, de a legjobb 1 nappal előtte elkészíteni. Hidegen vágjuk, majd a szeleteket melegítsük át.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 07:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lecsószerű alapot, zöldségpucolóval hámozzuk, nagyon kevés, végén sűrű, puliszka vizét, kicsit hígabb, edény falától, asztalunkra fektessünk, vizes kanállal, fólia segítéségével, szeleteket melegítsük, zöldségpucolóval, pirospaprikával, petrezselyemmel, paradicsompürét, ételízesítővel, paradicsompüré, segítéségével, deformálódni, petrezselyem, pirospaprika, majoránnával, paradicsomot, kukoricadara, beleszórjuk, asztalunkra, padlizsános, hosszúkásra, elkészíteni, fektessünk, hozzáadjuk, összeértek, megszórjuk, fokhagymát, lecsószerű, feltesszük, hozzáadjuk, kicsi cukkini, kisebb padlizsán, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, bors, majoránna, kiskanál pirospaprika, cukor, petrezselyem, kukoricadara,
Káposztaleves
1 komment 6 ember kedveli
Fahéjas tejberizs eperrel
0 komment 1 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos-tejszínes csirkemell gazdagon
0 komment 10 ember kedveli
Bundás krumpli
1 komment 16 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszgolyó rummal
0 komment 1 ember kedveli
Banánkrémleves őszibarackkal
0 komment 4 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 11 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Töltött pulyka
0 komment 11 ember kedveli
Spenótos tagliatelle csirkegombóccal!
0 komment 1 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.