Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cukkinis-padlizsános tekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kicsi cukkini
» fél kisebb padlizsán
» 1 nagyobb hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 paprika
» 1 paradicsom
» só
» bors
» majoránna
» 1 kiskanál pirospaprika
» 1 púpos evőkanál paradicsompüré
» cukor
» petrezselyem
» 20 dkg kukoricadara
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Készítünk egy lecsószerű alapot. Mindent nagyon-nagyon vékonyra és hosszúkásra vágunk. A cukkini- és padlizsánszeleteket a zöldségpucolóval hámozzuk, hogy vékony darabokat kapjunk, amit még ketté is vehetünk, hogy jó töltelék legyen.

A hagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ha összeértek, megszórjuk, borssal, majoránnával, petrezselyemmel, sóval (vagy ételízesítővel) és pirospaprikával. Aláöntünk egy nagyon kevés vizet, hogy ne égjen oda, de a végén sűrű alapot kapjunk. Hagyjuk vagy 10 percet lassú lángon főni, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit. Ha megfőttek (nem kell sok idő, mert vékonyak), hozzáadjuk a paradicsompürét, csipet cukrot, és hagyjuk még pár percig rotyogni. Tényleg legyen sűrű.

Közben feltesszük a puliszka vizét (1 csapott kiskanál sóval), ha forr, beleszórjuk a darát. Lassú tűzön, gyakori keverés mellett 15-20 perc alatt készre főzzük. Óvatosan, mert nagyon fortyog és kicsap, így amikor nem keverjük, tegyünk rá fedőt. Sűrű kásaszerű masszát kapunk, ami még ilyenkor egy kicsit hígabb, de pár percen belül megdermed. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

Az asztalunkra fektessünk el egy fóliát, kenjük meg vékonyan olajjal, majd öntsük rá a puliszkát. Egy vizes kanállal simítsuk el, kb. kisujjnyi vastagra. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni (kb. 5 perc), majd tegyük rá a zöldséget, és óvatosan - a fólia segítéségével - tekerjük fel.

Megjegyzés / tipp:

Jól csavarjuk be, hogy ne tudjon deformálódni, tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl és összeáll, de a legjobb 1 nappal előtte elkészíteni. Hidegen vágjuk, majd a szeleteket melegítsük át.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 07:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lecsószerű alapot, zöldségpucolóval hámozzuk, nagyon kevés, végén sűrű, puliszka vizét, kicsit hígabb, edény falától, asztalunkra fektessünk, vizes kanállal, fólia segítéségével, szeleteket melegítsük, zöldségpucolóval, pirospaprikával, petrezselyemmel, paradicsompürét, ételízesítővel, paradicsompüré, segítéségével, deformálódni, petrezselyem, pirospaprika, majoránnával, paradicsomot, kukoricadara, beleszórjuk, asztalunkra, padlizsános, hosszúkásra, elkészíteni, fektessünk, hozzáadjuk, összeértek, megszórjuk, fokhagymát, lecsószerű, feltesszük, hozzáadjuk, kicsi cukkini, kisebb padlizsán, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, bors, majoránna, kiskanál pirospaprika, cukor, petrezselyem, kukoricadara,
Sütőtökös kifli
1 komment 8 ember kedveli
Rakott krumpli
0 komment 4 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Citromos áfonyás tejszínes torta
0 komment 3 ember kedveli
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás röszti
0 komment 7 ember kedveli
Egyszerű csirkepörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Brokkolis pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Cukkini rizotto
0 komment 2 ember kedveli
Mákos Guba
0 komment 5 ember kedveli
Spenót tükörtojással
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrémes pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.