Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.
A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.
Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Burgonyát, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.01.29 09:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagyma dinszteléséhez, májat kicsit, hagymát apróra, felszeletelt sertésmájat, paradicsomot meghámozzuk, héja könnyen, ilyen módon, serpenyőbe tesszük, ízlés szerint, sorrendet felcserélhetjük, felcserélhetjük, dinszteléséhez, felszeleteljük, megtisztított, megborsozzuk, pirospaprika, paradicsomot, felszeletelt, hozzátesszük, lecsópaprika, paradicsomot, megpároljuk, paprikázzuk, Kiskanálnyi, szétnyomjuk, feldarabolt, hozzátöltve, közvetlenül, szétnyomott, sertésmájat, meghámozzuk, sertészsír, Vörösboros, serpenyőbe, paradicsom, majoránnát, sertésmáj, hagyma, gerezd fokhagyma, nagyobb hámozott paradicsom, lecsópaprika, száraz vörösbor, kiskanál őrölt pirospaprika, kevés majoránna, őrölt bors,
|
|
|
|
|