Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg liszt (fele rétes, fele sima liszt)
» 0,5 l tej
» 5 dkg élesztő
» 10 dkg olvasztott vaj
» 3 tojás
» 10 dkg cukor
» 0,5 dl rum
» csipet
» olaj a sütéshez
» porcukor a tetejére
» sárgabarackdzsem a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Egy nagy tálba tesszük a lisztet, egy csipet sót, majd beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a rumot, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és a meleg tejet. Fakanállal jól összedolgozzuk.
Addig verjük a fakanállal, amíg a tészta kifényesedik, és hólyagos nem lesz. Ekkor már elválik az edény falától és lejön a fakanálról is.
Kicsit meglisztezzük a tetejét, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk.
Kézzel szépen széthúzogatjuk, kb másfél ujjnyi vastagságúra.
Fánkszaggatóval, vagy nagy szájú üvegpohárral kiszaggatjuk.
Mire az olaj felforrósodik, addigra másodszorra is megkel a tészta.
A forró olajba tesszük a fánkokat. Nem sokat egyszerre, mert sütés közben megnőnek.
Azonnal fedőt teszünk rá és kb 2 percig fedő alatt sütjük. Ha az olaj nagyon forró, lejjebb vesszük, mert nagyon gyorsan megpirul, és akkor nem sül át. Ha világos piros, gyorsan megforgatjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Ekkor lesz szép szalagos a fánkunk.
Bő olajban süssük, mert ha kevés olajat használunk, nem tud úszni az olajon, és nem lesz szép.
Forrón meghintjük porcukorral, és gyümölcsdzsemmel tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Mindenki imádja a forró fánkot. Ki dzsemmel, ki porcukorral, ki a leves után, ki csak desszertnek vanília vagy csoki pudinggal.
0 komment 14 ember kedveli adri787
2013.01.18 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagy tálba, egész tojásokat, felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat, meleg tejet, tészta kifényesedik, edény falától, olaj felforrósodik, forró olajba, olaj nagyon, forró fánkot, leves után, sárgabarackdzsem, gyümölcsdzsemmel, Fánkszaggatóval, széthúzogatjuk, összedolgozzuk, meglisztezzük, felforrósodik, kifényesedik, felfuttatott, vastagságúra, megforgatjuk, kiszaggatjuk, kétszeresére, üvegpohárral, porcukorral, desszertnek, porcukorral, másodszorra, Fakanállal, hozzáadjuk, használunk, tálaláshoz, fakanállal, olvasztott, kelesztjük, Lisztezett, élesztő, olvasztott, tojás, cukor, csipet, porcukor tetejére, sárgabarackdzsem tálaláshoz,
Szedres millefeuille !
0 komment 2 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Citromhab
0 komment 2 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Egyszerű sütemény színesen
0 komment 16 ember kedveli
Rácponty diétásan
0 komment 2 ember kedveli
Erzsike szelet
0 komment 3 ember kedveli
Csokis kocka
0 komment 5 ember kedveli
Borcsokoládé
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 6 ember kedveli
Brokkolis csirkemell
0 komment 13 ember kedveli
Cukkini torta túróval, sonkával !
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.