Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolozsvári káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg savanyú káposzta
» 50 dkg darált sertéshús
» 25 dkg darált marhahús
» 2 fej hagyma
» 15 dkg rizs
» 2 dl tejföl
» 2 doboz paradicsompüré
» só,bors
» őrölt köménymag
» 6 babérlevél
» petrezselyem ,kapor
» 4 evőkanál zsír
» Vegeta
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt,felmelegítjük,és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát.Jól megforgatjuk,hogy alaposan megpiruljon,utána félretesszük.
Serpenyőben felmelegítünk egy kanál zsírt és kevergetve arany színűre pirítjuk benne a felaprított hagymát Amikor megpirult hozzáadjuk a rizst,azt is megpirítjuk.Kevés vízben feloldjuk a Vegetát,jól megkeverjük és a hagymás rizsre öntjük.Néhány percig pároljuk,majd a darált húshoz adjuk..Összedolgozzuk és amikor összeállt,őrölt fekete borsot kevés sűrített paradicsomot és tetszés szerint petrezselymet és kaprot teszünk bele,jól összekeverjük és félretesszük.Jénai tálat kikenünk zsírral,beleteszünk egy réteg káposztát,néhány szem borsot,köménymagot szórunk rá ,és elterítünk rajta egy réteg húst. Ügyeljünk arra ,hogy a húsréteg vastagabb legyen mint a káposzta.Így az étel ízesebb lesz.A húsra megint ráteszünk egy réteg káposztát ,úgy ,hogy jól befödje.Erre is teszünk néhány szem borsot,megszórjuk köménymaggal,rátesszük a babérlevelet és a tejfölt.A tálat lefedjük és félórára sütőbe tesszük.Körülbelül negyed óra múlva levesszük a fedőt,a hátralevő időben a káposzta szépen megpirul.Tálaláskor még adunk mellé tejfölt.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!Igen finom.
0 komment 9 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.16 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kanál zsírt, forró zsírba, apróra vágott, felaprított hagymát, hagymás rizsre, darált húshoz, réteg káposztát, réteg húst, húsréteg vastagabb, étel ízesebb, húsra megint, tálat lefedjük, hátralevő időben, káposzta szépen, paradicsompüré, Összedolgozzuk, felmelegítjük, megolvasztunk, petrezselymet, felmelegítünk, összekeverjük, félretesszük, petrezselyem, megforgatjuk, köménymaggal, félretesszük, babérlevelet, paradicsomot, köménymagot, felaprított, beleteszünk, Serpenyőben, megpiruljon, megkeverjük, beletesszük, megpirítjuk, megszórjuk, elterítünk, Körülbelül, kevergetve, savanyú káposzta, darált sertéshús, darált marhahús, hagyma, rizs, tejföl, doboz paradicsompüré, sóbors, őrölt köménymag, babérlevél, petrezselyem kapor, evőkanál zsír, Vegeta,
Mazsola leves
0 komment 1 ember kedveli
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon
0 komment 2 ember kedveli
Kávés rolád piskótából
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszos túrógolyó
0 komment 3 ember kedveli
Banános fagyi
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás rétes
2 komment 3 ember kedveli
mézes-kechupos csirke comb burgonyapürével
2 komment 9 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Isler
0 komment 10 ember kedveli
Epres hideg túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Rizlinges marhasült vincellérné módra
0 komment 1 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Rakott makaróni egy óra alatt!
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.