Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolozsvári káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg savanyú káposzta
» 50 dkg darált sertéshús
» 25 dkg darált marhahús
» 2 fej hagyma
» 15 dkg rizs
» 2 dl tejföl
» 2 doboz paradicsompüré
» só,bors
» őrölt köménymag
» 6 babérlevél
» petrezselyem ,kapor
» 4 evőkanál zsír
» Vegeta
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt,felmelegítjük,és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát.Jól megforgatjuk,hogy alaposan megpiruljon,utána félretesszük.
Serpenyőben felmelegítünk egy kanál zsírt és kevergetve arany színűre pirítjuk benne a felaprított hagymát Amikor megpirult hozzáadjuk a rizst,azt is megpirítjuk.Kevés vízben feloldjuk a Vegetát,jól megkeverjük és a hagymás rizsre öntjük.Néhány percig pároljuk,majd a darált húshoz adjuk..Összedolgozzuk és amikor összeállt,őrölt fekete borsot kevés sűrített paradicsomot és tetszés szerint petrezselymet és kaprot teszünk bele,jól összekeverjük és félretesszük.Jénai tálat kikenünk zsírral,beleteszünk egy réteg káposztát,néhány szem borsot,köménymagot szórunk rá ,és elterítünk rajta egy réteg húst. Ügyeljünk arra ,hogy a húsréteg vastagabb legyen mint a káposzta.Így az étel ízesebb lesz.A húsra megint ráteszünk egy réteg káposztát ,úgy ,hogy jól befödje.Erre is teszünk néhány szem borsot,megszórjuk köménymaggal,rátesszük a babérlevelet és a tejfölt.A tálat lefedjük és félórára sütőbe tesszük.Körülbelül negyed óra múlva levesszük a fedőt,a hátralevő időben a káposzta szépen megpirul.Tálaláskor még adunk mellé tejfölt.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!Igen finom.
0 komment 9 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.16 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kanál zsírt, forró zsírba, apróra vágott, felaprított hagymát, hagymás rizsre, darált húshoz, réteg káposztát, réteg húst, húsréteg vastagabb, étel ízesebb, húsra megint, tálat lefedjük, hátralevő időben, káposzta szépen, paradicsompüré, Összedolgozzuk, felmelegítjük, megolvasztunk, petrezselymet, felmelegítünk, összekeverjük, félretesszük, petrezselyem, megforgatjuk, köménymaggal, félretesszük, babérlevelet, paradicsomot, köménymagot, felaprított, beleteszünk, Serpenyőben, megpiruljon, megkeverjük, beletesszük, megpirítjuk, megszórjuk, elterítünk, Körülbelül, kevergetve, savanyú káposzta, darált sertéshús, darált marhahús, hagyma, rizs, tejföl, doboz paradicsompüré, sóbors, őrölt köménymag, babérlevél, petrezselyem kapor, evőkanál zsír, Vegeta,
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Vörösboros resztelt csirkemáj...
0 komment 20 ember kedveli
Halszeletek pirított gombával
0 komment 1 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
Vajas-sajtos rúd
0 komment 7 ember kedveli
Hájas tészta
0 komment 3 ember kedveli
Tojásleves
0 komment 6 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Töltött csiperkegomba
0 komment 7 ember kedveli
Orosz sárgarépa saláta
2 komment 13 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Sacher-torta
0 komment 3 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Mákos süti
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.