Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött bárány recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» egy jókora hátsó báránycomb kis bordával
» belsőségek: máj, tüdő, szív stb.
» 2-3 főtt tojás
» kenyér vagy zsemle
» kevés tej
» szalonna vagy zsír
» hagyma, fokhagyma ízlés szerint
» 1-2 nyers tojás
» só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika vagy
» zsiradék a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk
megfőzzük a belsőségeket és a tojásokat
a töltelék hozzávalóit leőrölhetjük vagy jó apróra felvágjuk, sokkal gusztább, szebb, ha vágjuk
miután megfőttek apróra vágjuk, a tojásokat is összekeverjük
2-3 szelet kenyeret vagy zsemlét tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk és a töltelékbe tesszük
1 kanál zsírt adunk hozzá vagy egy darabka szalonnát felaprózva
belereszelünk tetszés, ízlés szerint fokhagymát és hagymát
sózzuk, borsozzuk, kevés paprikaőrleményt, ételízesítő is mehet bele
hozzáadunk 1-2 nyers tojást, hogy a töltelék összeálljon
a báránycombról a hártyát szépen felfejtjük, ügyeljünk, hogy ne szakadjon el
megtöltjük szépen a töltelékkel, ha szükséges egyes helyeken, bevarrhatjuk
tepsibe teszünk egy jó kanál zsírt, négybe vágunk egy hagymát, beletesszük a tepsibe
ráhelyezzük a báránycombot, megkenjük a tetejét zsiradékkal, s betesszük a lerbe, sütőben
2-3 óra kell a sütéshez, közbe-közbe meglocsoljuk a tepsiben levő zsiradékkal, akkor van kész, amikor piros lesz a teteje
az alja nem pirul meg teljesen, ezért meg lehet fordítani a végén
krumplisalátával tálaljuk
Megjegyzés / tipp:

Feltétlenül krumplisalátával tálaljuk!!!
0 komment 5 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
jókora hátsó, töltésre való, hártya egész, megtöltés előtt, báránycomb minden, töltelék hozzávalóit, töltelékbe tesszük, darabka szalonnát, töltelék összeálljon, hártyát szépen, tetejét zsiradékkal, tepsiben levő, paprikaőrleményt, krumplisalátával, krumplisalátával, petrezselyemzöld, belereszelünk, összekeverjük, báránycombról, báránycombon, pirospaprika, belsőségeket, leőrölhetjük, báránycombot, bevarrhatjuk, meglocsoljuk, hozzávalóit, ráhelyezzük, ételízesítő, töltelékkel, Feltétlenül, beletesszük, zsiradékkal, beborsozzuk, zsiradékkal, kicsavarjuk, összeálljon, fokhagymát, belsőségek máj tüdő szív, főtt tojás, kenyér vagy zsemle, kevés tej, szalonna vagy zsír, nyers tojás, zsiradék sütéshez,
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Sajtos fánkocskák...
0 komment 5 ember kedveli
lebbencsleves
0 komment 5 ember kedveli
Holstein szelet picit másként
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Mézes mustáros csirke szezámos bundában
0 komment 8 ember kedveli
Paprikáskrumpli egyszerűen
0 komment 2 ember kedveli
Bigos !
1 komment 20 ember kedveli
Túrótorta málnaszörppel
0 komment 2 ember kedveli
Gyors fánk
0 komment 14 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Nutellás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.