Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk
megfőzzük a belsőségeket és a tojásokat
a töltelék hozzávalóit leőrölhetjük vagy jó apróra felvágjuk, sokkal gusztább, szebb, ha vágjuk
miután megfőttek apróra vágjuk, a tojásokat is összekeverjük
2-3 szelet kenyeret vagy zsemlét tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk és a töltelékbe tesszük
1 kanál zsírt adunk hozzá vagy egy darabka szalonnát felaprózva
belereszelünk tetszés, ízlés szerint fokhagymát és hagymát
sózzuk, borsozzuk, kevés paprikaőrleményt, ételízesítő is mehet bele
hozzáadunk 1-2 nyers tojást, hogy a töltelék összeálljon
a báránycombról a hártyát szépen felfejtjük, ügyeljünk, hogy ne szakadjon el
megtöltjük szépen a töltelékkel, ha szükséges egyes helyeken, bevarrhatjuk
tepsibe teszünk egy jó kanál zsírt, négybe vágunk egy hagymát, beletesszük a tepsibe
ráhelyezzük a báránycombot, megkenjük a tetejét zsiradékkal, s betesszük a lerbe, sütőben
2-3 óra kell a sütéshez, közbe-közbe meglocsoljuk a tepsiben levő zsiradékkal, akkor van kész, amikor piros lesz a teteje
az alja nem pirul meg teljesen, ezért meg lehet fordítani a végén
krumplisalátával tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Feltétlenül krumplisalátával tálaljuk!!!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.19 11:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
jókora hátsó, töltésre való, hártya egész, megtöltés előtt, báránycomb minden, töltelék hozzávalóit, töltelékbe tesszük, darabka szalonnát, töltelék összeálljon, hártyát szépen, tetejét zsiradékkal, tepsiben levő, paprikaőrleményt, krumplisalátával, krumplisalátával, petrezselyemzöld, belereszelünk, összekeverjük, báránycombról, báránycombon, pirospaprika, belsőségeket, leőrölhetjük, báránycombot, bevarrhatjuk, meglocsoljuk, hozzávalóit, ráhelyezzük, ételízesítő, töltelékkel, Feltétlenül, beletesszük, zsiradékkal, beborsozzuk, zsiradékkal, kicsavarjuk, összeálljon, fokhagymát, belsőségek máj tüdő szív, főtt tojás, kenyér vagy zsemle, kevés tej, szalonna vagy zsír, nyers tojás, zsiradék sütéshez,
|
|
|
|
|