Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paprikát, és ha az is üveges, jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom. (Ha van otthon füstölt husi, bármilyen, akkor egy kisebb darabkát a hagymára szeletelhetünk, nagyon jó ízt ad az ételnek!)
Ekkor ugyancsak a lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit, és sós, fűszerezett vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük. (Aki ecettel szereti, önthet bele 2 evőkanálnyit.)
Egy külön tálban csomómentesen elkeverünk a főzővízből két merőkanálnyit a keményítővel és a tejföllel.
Ha megfőtt a krumpli, ezzel a habarással folyamatos kavarás mellett sűrítjük be. Pár rottyanás, és kész is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.02 22:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, ugyancsak apró, kisebb szeletekre, kisebb darabkát, hagymára szeletelhetünk, lábasba öntjük, külön tálban, habarással folyamatos, megdinszteljük, szeletelhetünk, krumplifőzelék, csomómentesen, merőkanálnyit, evőkanálnyit, keményítővel, fűszerezett, elkeverünk, habarással, főzővízből, paradicsom, szeletekre, folyamatos, paradicsom, babérlevél, rottyanás, ugyancsak, ugyancsak, tejföllel, majoranna, kockázott, keményítő, bármilyen, hámozott, étvágyat, krumpli főzni való, nagy hagyma, paradicsom, paprika, babérlevél, majoranna, bors, tejföl, keményítő, olaj,
|
|
|
|
|