Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat megfőzzük,megpucoljuk, felkarikázzuk.
A hagymát kevés kacsazsíron(olajon) megpirítjuk,majd rárakjuk az újhagymát ,paprikát,a paradicsomot,darált húst és a petrezselymet,majd sózzuk és megszórjuk sertéshúshoz való fűszerrel,megpirítjuk az egészet
Egy lénait kikenünk kacsazsírral(olajjal) majd kirakjuk lasagne lapokkal.Elkészítjük a besamelt:a vajat megolvasztjuk,rákanalazzuk és simára keverjük a lisztet,majd felöntjük tejjel és habverővel addig keverjük ,míg besűrűsödik.Ha kész szerecsendióval,sóval,zöld fűszerrel ízesítjük.Megrakjuk a tésztát::Egy réteg tésztalap+ hús+besamel,majd újabb tészta+hús+ főtt tojás+ besamell és így folytatjuk a rétegezést,míg minden elfogy.A sor végét tészta zárja azt öntsük le a maradék besamellel ,és betesszük a sütőbe.
200 fokon addig sütjük míg a teteje szép aranyszínűvé válik,kb.40 perc.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.24 08:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat megfőzzük, hagymát kevés, lénait kikenünk, vajat megolvasztjuk, réteg tésztalap+, maradék besamellel, teteje szép, szerecsendióval, felkarikázzuk, petrezselymet, megolvasztjuk, zöldfűszerrel, aranyszínűvé, paradicsomot, sertéshúshoz, petrezselyem, rákanalazzuk, kacsazsírral, szerecsendió, megpucoljuk, megpirítjuk, besűrűsödik, megpirítjuk, kacsazsíron, Elkészítjük, vöröshagyma, habverővel, folytatjuk, megszórjuk, paradicsom, rétegezést, zöldfűszer, besamelhez, csomag lasagne tészta, darálthús, vöröshagyma, paradicsom, paprika, szál újhagyma, tojás, csokor petrezselyem, kacsazsír, besamelhez, vaj, púpozott fakanál liszt, liter tej, zöldfűszer, szerecsendió,
|
|
|
|
|